ГЕРБ-СДС е първата партия, която дойде на консултации при президента

...
ГЕРБ-СДС е първата партия, която дойде на консултации при президента
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: Комуникацията между партиите в коалицията съживи призрака на предсрочните избори

ГЕРБ-СДС е първата партия, която пристигна на съвещания при президента Румен Радев за сформиране на държавно управление след отдръпването на кабинета на акад. Николай Денков. Бойко Борисов прати там Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян.

" Неслучайно стартирам съвещания точно с вас като най-многочислена мощ в Народното събрание и като пръв мандатоносител. Публичната връзка сред партиите в обединението в последно време като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори. Въпреки че измененията в Министерския съвет бяха авансово планувани още преди девет месеца, макар съществуването на силноспояващи фактори в обединението и макар внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители. Но конституционният законодател е планувал актуалните съвещания точно, с цел да се подкрепи процеса на сформиране на държавно управление. За да станат ясни началните позиции и какъв би бил най-хубавия резултат за страната ", сподели Радев. 

След това той попита представителките на ГЕРБ по какъв начин са нещата в обединението с сътрудниците и подготвени ли са за връчването на мандата.

" Вярвам, че сте видяли, че през цялото време за мен значимо е било да има разговор. За нас това, което е значимо, е да не губим взор за интереса на страната. Имаме потребност от непоклатимост и успокоение, само че да е на кардинална основа. Заради това е толкоз значимо разговорът да разреши да се откроят общите неща, само че и доста ясно да се реализира единодушие за това по какъв начин се преодоляват разлики и когато има единодушие да се върви в обща посока, тя да стъпва на правила и на доста ясна споделена отговорност ", сподели Габриел.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР