ГЕРБ-СДС е амбицирана за битка в София. Кандидатът на ПП-ДБ

...
ГЕРБ-СДС е амбицирана за битка в София. Кандидатът на ПП-ДБ
Коментари Харесай

Румен Христов: Смяна на шефовете на служби трябва да има

ГЕРБ-СДС е окуражена за борба в София. Кандидатът на ПП-ДБ е неприемлива персона от позиция на предишното на неговото семейство, както и от концепцията да стане кмет, с цел да може след време да бъде изстрелян на поста министър-председател. Това разяснява водачът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Нова нюз. „ Държавна сигурност, която не ни е напускала, се цели в преодоляването на цялата страна ”, уточни депутатът.
Прочетете още
Той посочи, че изборът за това кой ще е претендент на ГЕРБ-СДС не е изработен дефинитивно. „ Има доста почтени претенденти, господин Борисов има безспорното право като водач да заяви името, добави Христов. Той посочи, че София е значим град, а бъдещия претендент на партията е с десен профил и може да се оправи с ръководството на столицата.

По отношение на обсъжданите промени в работата на службите за сигурност Христов посочи, че би трябвало да има смяна в управлението им. „ В навечерието на войната тези служби ни споделяха, че война няма да има, че тя ще завърши бързо, само че нито едно от това не се случи. Не мога да кажа, че се оправят чудесно. Не инцидентно не приехме техните отчети. Смяна на шефове на служби би трябвало да има. Те са назначени от Радев еднолично ”, посочи Христов.

Според него би трябвало да се обясни до каква степен могат да бъдат правени промени и да се откри златното сечение.

За Комисията за изборните машини Христов добави, че би трябвало да се знае цялата истина към въпросите с машинното гласоподаване. Искаме обществото да знае дали е имало но бала с президента, дали ПП/ДБ са били с поддръжка от 10%, а са получили повече ”, сподели водачът на Съюз на демократичните сили.

Той добави, че е за машинно гласоподаване и напомни, че при първото въвеждане на машини за гласоподаване в изборния развой, той е дал своя вот електронно, до момента в който Христо Иванов е дал своя избор на хартия с обяснението, че не има вяра на машините. „ В следствие, когато те направляваха този развой, доверието в машините към този момент беше доста огромно ”, сподели още той. Христов посочи, че не би трябвало да остава подозрение в българския гласоподавател, че вотът се манипулира.

Румен Христов сподели още, че след локалните избори евентуално няма да има фрапантни промени, поради огромните цели.

„ Нямаме коалиция, а държавно управление на малцинството, с едно изключение – Мария Габриел, която е вицепремиер и министър на външните работи. Нямаме си доверие още, с цел да приказваме за коалиция. Подкрепихме това държавно управление поради задачите Шенген, Еврозона и смяна в Конституцията. Ние сме евроатлантици и не сме отстъпвали от пътя на България в Европа ”, акцентира водачът на Съюз на демократичните сили.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР