“ГЕРБ са в състояние да спрат историята, защото 12-те години

...
“ГЕРБ са в състояние да спрат историята, защото 12-те години
Коментари Харесай

Адв. Емануил Йорданов за ФАКТИ: Ако прокуратурата претърпи Ренесанс, Борисов няма да бъде Тодор Живков 2

“ГЕРБ са в положение да спрат историята, тъй като 12-те години ръководство на ГЕРБ съгласно мен са изгубено време. Не мога да си спомня нещо впечатляващо, случило се през този период”.

Това сподели пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ адв. Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи.

“Това е едно неуместно деяние на прокуратурата - да внесеш искане за одобрение на протокол и да го мотивираш с изказванието, че всички осъществени дейности са противозаконни, т.е. протоколът не следва да бъде утвърден. Това е насмешка със съда. Съдия Чочкова напълно вярно е прекратила производството. Това е просто един от епизодите, които са се случили дотук и които ще се случват в бъдеще по този проблем. Може да се види, че задачата на упражнението е не да се стигне до позитивен резултат, а просто да се рита топката и най-после да се каже: “Няма доказателства, това е положението”, съобщи той по отношение на днешните събития с замяна на реплики сред прокуратурата и съда във връзка следствието, обвързвано с Борисов, Горанов и Арнаудова.

Според адв. Йорданов следствието в Европейската прокуратура може да наклони везните в избрана посока. “При толкоз доста нарушавания на закона, които са осъществени в последните години, все някое може да стигне до Европейската прокуратура и да даде основата за първото осъждане”, счита адв. Йорданов.

“Много допустимо е да е имало нещо, което е можело да помогне на следствието. Възможно е и информацията да е била грешна”, разяснява той във връзка евентуалния мотив за неотложността в ареста на Борисов, Горанов и Арнаудова. “Понякога си мисля, че е допустимо полицейските органи да са били подведени съзнателно, с цел да се получи нещо такова, което да послужи за офанзива против МВР”, позволява някогашният вътрешен министър.

“Слушах изявление на Цветан Цветанов по БНР, в което той се похвали какъв брой законосъобразно правили всички дейности, когато бил министър. Като го слушах, щях да падна от стола, тъй като всички знаем какъв брой пъти България е наказана поради дейности по негово време. Защитавах единия от лекарите от Горна Оряховица (б.р. набедени за убийци). За мен това е много тежък спомен, тъй като беше непоносимо дело, разминаващо се фрапантно с истината”, напомни адв. Йорданов, който посочи, че всички лекари бяха оневинени по това дело.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Попитан за същинската причина за “развода” сред Бойко Борисов и Цветан Цветанов, той отговори по този начин: “Не е мъчно да се досетим - същинската причина за мен е властта. Отношенията им започнаха да охладняват сега, в който Цветанов помпаше рейтинга си и в няколко изследвания той получи повече утвърждение от Борисов.

Относно ролята на Борисов в построяването на “Турски поток”, той уточни: “Много е необичайно по какъв начин за негативно време беше изработен един газопровод за сметка на българските данъкоплатци, от който газопровод няма нито един излаз към България. Ние не получаваме никакъв газ по тези тръби. В същото време трасето, което би могло да донесе нещо на България, се бави, явно съзнателно, в продължение на 12 години. Цялото ръководство на Борисов е такова”.

“Мисля, че хората на Борисов реагират толкоз мъчително най-много заради страха, че ще отидат в небитието, в случай че техният водач бъде осъден”, счита той.

“Ако прокуратурата претърпи Ренесанс, Борисов няма да бъде Тодор Живков 2, а ще го чака напълно естествена поредност от наказателни процеси”, разяснява адв. Йорданов.

В края на диалога юристът разяснява въпроса за възможното наличие на свидетелствата на премиера Петков по случая. “Предполагам, че става въпрос за информация, която е добита по длъжностен път въз основата на констатации на държавни органи”, уточни той, като съгласно него не е наложително в показанията да се съдържа загадка информация, защото в проблема са забъркани и редица напълно обществени известни обстоятелства.

Целия диалог можете да гледате във видеото:



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР