ГЕРБ са си харесали Емил Радев за нов главен прокурор,

...
ГЕРБ са си харесали Емил Радев за нов главен прокурор,
Коментари Харесай

Татяна Дончева: ГЕРБ са си харесали Емил Радев за главен прокурор

ГЕРБ са си харесали Емил Радев за нов основен прокурор, съобщи водачът на „ Движение 21 “ Татяна Дончева в утринния блок на бТВ.

Според нея този избор не е превдварително решен.

„ ГЕРБ има политически възгледи за основния прокурор и неговото главно предопределение ще бъде да им пази гърба и да изяснява, че те в никакъв случай не носят отговорност ”, съобщи Дончева.

Според нея устойчивостта на страната, опцията за взимането на верни политически решения е обвързвана с това контролните механизми на страната да действат вярно и дейно.

" Когато в правосъдната власт има хора, които се опасяват, че ще бъдат преследвани, в случай че нарушат закона, те работят по един метод. Когато нямат боязън и считат, че политическата защита им дава всичко, системата действа по различен метод ”, акцентира Дончева.

Тя е безапелационна, че методът на създаване на прокуратурата е извънредно централизиран, взет от старите времена и  разрешава на доста хора, които имат политически позиции, да сложат който им би трябвало и да го употребяват като бухалка против своите съперници или като тил за себе си.

Според Дончева Мая Манолова е сериозна кандидатура за кмет на София, само че можело да се търсят и други кандидатури, които са отвън политиката.

„ Да се търси фигура, която да вкара ред в Столична община и да разкове този бардак на политически и бизнес ползи би било добре ”, сподели още тя.

Според Дончева, в случай че Мая Манолова няма сериозна организационна поддръжка, няма да успее, без значение от високия ѝ рейтинг.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР