ГЕРБ са готови да направят кабинет в следващия парламент, очакват

...
ГЕРБ са готови да направят кабинет в следващия парламент, очакват
Коментари Харесай

ГЕРБ готови за кабинет наесен, няма да връщат мандата

ГЕРБ са подготвени да създадат кабинет в идващия парламент, чакат да са първа политическа мощ и нямат желание да връщат мандата, както направиха в това Народно заседание.

" Не зная дали сполучливата формула в 48-то Народно заседание ще е тъкмо съдружната формула. Мисля, че би трябвало да оставим отворени всички разновидности. Има благоприятни условия за програмно държавно управление, за държавно управление на националното единодушие. Ако ГЕРБ е първа политическа мощ, ще водим диалози за държавно управление. Имаме подготвеност. Без ГЕРБ няма по какъв начин тази политическа рецесия да бъде решена ", това сподели за БНР депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

" Като цяло линията ни на държание беше на една дейна съпротива и в случай че ръководещото болшинство беше конструирано по един образован метод и държавното управление действаше по разпоредбите на политиката, щяхме да имаме един парламент със мощна съпротива, само че и с едно мощно ръководство, което би било добре за страната ", върна се обратно Биков.

" За страдание, на отсрещната страна имахме една доста слаба структура, която на практика се самосчупи. Може би най-големият недостатък на това ръководство беше, че то по този начин и не съумя да създаде някакъв ефикасен механизъм за взимане на решения. Ако ГЕРБ участваше в ръководството, изрично щеше да е надалеч по-грамотно. Ние сме имали подобен вид ръководство през 2014 – 2016, когато още веднъж четири политически обединения бяха в ръководещото болшинство ", сподели депутатът от ГЕРБ.

При последната политическа рулетка през юли, ГЕРБ върнаха незабавно мандата, като се аргументираха, че този парламент е изцяло привършен и не виждат късмет той да излъчи работоспособно държавно управление.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР