ГЕРБ с настояване още днес френското предложение за Северна Македония

...
ГЕРБ с настояване още днес френското предложение за Северна Македония
Коментари Харесай

ГЕРБ дава „зелена светлина“ за РСМ и Албания


ГЕРБ с гледище още през днешния ден френското предложение за Северна Македония да бъде утвърдено от кабинета и импортирано в Народното събрание.

На ексклузивен брифинг водачът на партията Бойко Борисов разгласи, че неговите депутати ще поддържат предлагането.

„ Водих диалози с депутатите от ГЕРБ и съм ги помолил, в случай че ми имат вяра да поддържат предложение, в случай че се осмели този страхливец и измамник Петков, ще има 59 депутата поддръжка и зелена светлина на РСМ и Албания “, съобщи Борисов.

Той сподели още, че френското предложение е положително и българските ползи в огромната им част са предпазени.

Настояването текстът да бъде прегледан от кабинета и по-късно от Народното събрание става ден преди отпътуването на Кирил Петков за Брюксел, където на следващия ден се чака да бъде обсъждано вероятно българското несъгласие против Северна Македония.

Бойко Борисов изрази съмнение, че министър председателят ще оправдае с ГЕРБ и опозицията, че френското предложение не е било прегледано у нас.

Малко по-късно се появи и първата реакция от Европа. Еврокомисарят по съседство и политиката на разширение Оливер Вархели благодари на Бойко Борисов в „ Туитър “.



" Очакваме през днешния ден държавното управление да направи нужните оферти пред Народното събрание, с цел да може Европа да продължи напред ", написа той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР