ГЕРБ провеждат целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските

...
ГЕРБ провеждат целенасочена и последователна политика, с която ощетяват българските
Коментари Харесай

БСП: Пенсионерите са ощетени от ГЕРБ, да кажат колко струва сделката с Воля

ГЕРБ организират целенасочена и поредна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива . Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на пресконфереция в централата на партията “.
Сподели с твоите другари
„ Има голям проблем с хората, които ще се пенсионират след 1 януари 2019 година Това не е нечиста сделка както оповестиха след брифинга в Министерския съвет “, изясни Нинова. По думите ѝ 31 % от бъдещите пенсионери ще бъдат ощетени и ще получат по-ниски пенсии.
„ Волята на премиера била да няма ощетени, единствено че два пъти волята на премиера беше да има ощетени . Ето по какъв начин - през 2015 година беше призната промяна пенсионна „ Калфин “. Ето ви го текстът на закона. Тази тъга и този безпорядък стартира от 2015 година Реформата „ Калфин “ при ръководството на „ Борисов “ 2 с АБВ “, сподели още Нинова и посочи, че бъдещите пенсионери няма да могат да избират своите най-благоприятни години при определянето на размера на пенсиите им.Това беше първата стъпка.
" Втората стъпка беше подхваната през 2018 година от кабинета „ Борисов “ 3 с друго болшинство – ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Само разтварям скоба щяха да се борят за 300 лева минимална пенсия, а одобриха тази промяна, с която утежниха закона от 2015 година “, сподели още Нинова.
Тъй като през днешния ден чуваме, че това е било консенсусно решение, извадих стенограмите от 2015 година и от 2018 година 2015 година на 32 страници стенограма Българска социалистическа партия изяснява за какво това не би трябвало да се одобри. Горещи диспути, гореща позиция от името на Българска социалистическа партия „ срещу “ тази промяна. Не сме взели участие в този консенсус. Това решение е признато, извадила съм и гласуването с гласовете на ГЕРБ и АБВ.
Стенограмите от 2018 година демонстрират, че решението е признато с болшинство ГЕРБ – „ Обединени патриоти “ още веднъж след съществени диспути, позиция и гласоподаване на Българска социалистическа партия „ срещу “ тази промяна.
" Без договорката сред ГЕРБ и „ Воля “ кабинетът „ Борисов “ пропада, желаеме да знаем нейните параметри. Това сподели заместник-председателят на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев.
„ Може би на следващия ден в храмът на българската народна власт – българският парламент, най-високата институция в една парламентарна република, ще има договорка . Тя ще бъде сред господин Цветанов и господин Марешки. Затова желаеме да разберем какви са параметрите на тази договорка. Искаме да разберем по какъв начин и каква ще бъде цената на оцеляването на кабинета на ГЕРБ .
Той разясни, че би трябвало медиите да участват на диалозите на ГЕРБ и „ Воля “. Според него това е договорката на годината и тя не може да бъде осъществена на мрачно, подмолно, както до момента.
Стойнев посочи, че диалозите евентуално ще се проведат на следващия ден в 9.00 часа, тъй като групата на „ Воля “ би трябвало да се записва в пленарната зала.
Ние сме поредни, че държавното управление на Борисов с разнообразни сътрудници – АБВ и „ Обединени патриоти “, организират такава целенасочена и поредна политика, с която ощетяват българските пенсионери и бъдещите такива “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия и съобщи, че това е посягане върху най-слабата и уязвимата група.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР