ГЕРБ проведе втората поред среща с парламентарно представените партии извън

...
ГЕРБ проведе втората поред среща с парламентарно представените партии извън
Коментари Харесай

ГЕРБ и БСП започнаха диалог, но колко да е бюджетният дефицит?

ГЕРБ организира втората подред среща с парламентарно показаните партии отвън ПП/ДБ след вчерашния раздор с " градската десница ". Разговорите обаче са на равнище специалисти, като тематиката за възможна поддръжка на държавно управление с първия мандат, ще бъде обсъждана не в този момент, а на идните лидерски диалози, които има желание да организира Бойко Борисов.

Не би трябвало да се държи сляпо на задачата за 3% оптимален бюджетен недостиг, като съгласно Българска социалистическа партия рационалният подобен за тази година с оглед осъществяване на съответни обществени политики следва да е 4,5%, съобщи Кристиян Вигенин от социалистическата партия .

" Бюджетен недостиг от 3% не е допустим, несъмнено, не одобряваме и тези 6,4%, които е определил служебният кабинет. Смятаме, че е изцяло допустимо при съблюдаване на обществените задължения и в това време на финансовата непоклатимост на страната, да разсъждаваме за бюджетен недостиг от към 4,5% ", сподели националният представител.

Не по този начин обаче мислят от партията на Борисов. Като победител на изборите задача на ГЕРБ е да предложи управническа стратегия и да се опита да вземе " тежките решения ", уточни в експозето си в късата открита за медиите част ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Ще се наложи да се върнем във времената на консервативна фискална политика , ще се наложат непопулярни ограничения и решения, ще се наложат ограничения и решения, които трайно затвърждават евроатлантическия път на България ", съобщи правното острие на ГЕРБ.

Образование, опазване на здравето, правосъдна промяна и влизане на България в Шенген - това пък уточни като съществени цели пред Българска социалистическа партия в ответно мнение Вигенин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР