ГЕРБ просто не са искали да има стриктен контрол върху

...
ГЕРБ просто не са искали да има стриктен контрол върху
Коментари Харесай

Димитров: ГЕРБ не са искали да има контрол върху големите производители на алкохол и цигари

ГЕРБ просто не са желали да има прецизен надзор върху огромните производители на алкохол и цигари. Нямам друго пояснение. Това съобщи депутатът от " Демократична България " Мартин Димитров пред.

Той разяснява разкритията на вицепремиера  Асен Василев  по време на парламентарния надзор предходната седмица, че за шест години някогашните ръководещи не са създали нищо, с цел да вкарат ефикасен надзор върху налозите на огромните производители на алкохол и цигари.

Припомняме, че от 2015 година в Закона за акцизите и данъчните хранилища е записано, че в заводите на огромните производители на алкохол и цигари трябва да бъдат монтирани измервателни уреди с фискална цел. Те би трябвало да подсигуряват правилното отчитане на създадените количества и да подкрепят събирането на налозите. Като първа стъпка следваше Министерство на финансите да изиска нотификация, т.е. единодушието на Европейската комисия. От отговора на Василев обаче стана ясно, че повече от шест години тази стъпка не е направена.
Държавата 6 години не е направлявала действително налозите на производителите на цигари и алкохол
За шест години ръководство на ГЕРБ страната не е направила нищо, с цел да вкара ефикасен надзор върху налозите на огромните производител...
Прочети повече
" Това е значима тематика, на която досега никой не обръща внимание ", сподели през днешния ден Димитров, чиито въпрос отприщи тематиката. По думите му 6 години някогашният министър Владислав Горанов не е изискал нотификация , което значи, че 6 години тези уреди не са инсталирани или са инсталирани изборно.

" През 2015 година доста се изненадахме, че никой не се възпротиви на нашата концепция да има автоматизирани измервателни уреди, които в действително време да предават информация към митниците. Това го направихме за петролни артикули, а по-късно и за акцизни артикули като алкохол и цигари ", напомни депутатът.

По думите му той непрекъснато е задавал въпроси на Горанов дали уредите са инсталирани след приемане на законовите промени. " Той даваше едни неразбираеми отговори, че било доста комплицирано, доста неразбираемо по какъв начин тъкмо да стане и по този начин 6 години ", добави Мартин Димитров, който посочи, че сигурно страната е претърпяла загуби за този интервал, само че е мъчно да се уточни какъв брой тъкмо. " Просто не се знае дали въобще са инсталирани някъде такива уреди или не ", изясни ръководителят на икономическата комисия.

Според него в в този момент финансовият министър Асен Василев е поел ангажимент тематиката бързо да бъде придвижена и измервателни уреди да има на всички места, освен там, където си избере държавното управление. " Това е най-ясната политика за концентриране на контрола върху огромните компании ", безапелационен е той.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР