ГЕРБ, Продължаваме промяната и ДПС се отзоваха на поканата за

...
ГЕРБ, Продължаваме промяната и ДПС се отзоваха на поканата за
Коментари Харесай

ГЕРБ, Продължаваме промяната и ДПС отидоха на срещата с БСП в парламента

ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи се отзоваха на поканата за среща на Българска социалистическа партия за диалог за приходите на хората, цените, инфлацията и макрорамката на бюджет 2023 година.

В Народното събрание беше и водачът на " Български напредък ", който е провел среща с работодателите, само че той отхвърли да взе участие в срещата, инициирана от Българска социалистическа партия с претекст, че тези решения би трябвало да се взимат от към този момент настоящо Народно заседание.

Със същия претекст на срещата няма да дойдат и " Демократична България ", и партия " Възраждане ".

" Да дадем на хората най-малко предсказуемост, да им кажем, че ще има таван на тока, на газа, примерно " – това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, преди срещата на партиите.

" Целта е да дадем предвидимост и предсказуемост, до момента в който текат диалози за държавно управление. Има към този момент показани от Министерството на финансите параметри за бюджет, само че напомням, че предходният парламент внесоха един бюджет, от залата излезе различен. Депутатите вземат решение кой да е бюджетът ", разяснява Нинова.

Минути преди да стартират диалозите тя сподели още, че прави оценка финансово-икономическата обстановка на страната като добра:

" В края на септември има 9 милиарда в хазната. Служебният кабинет регистрира 1 милиард остатък. Дългът, който е гласуван в Народното събрание не е изтеглен в целия си размер. Т.е. оценяваме финансово-икономическата обстановка все още като добра и разрастваща се в границите на бюджета, който сме приели предходния парламент и държавно управление. Стъпвайки на тези данни, да забележим по какъв начин да разположим приходите и разноските за следващата година, с цел да подсигуряваме - от една страна фамилиите и семействата, въпреки това стопанската система, само че и да съблюдаваме фискална дисциплинираност ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР