ГЕРБ призова Румен Райков, срещу когото се води досъдебно производство

...
ГЕРБ призова Румен Райков, срещу когото се води досъдебно производство
Коментари Харесай

ГЕРБ призовава съветника, обвинен в бракониерство, да напусне общината в Троян

ГЕРБ прикани Румен Райков, против който се води досъдебно произвеждане за бракониерство, да напусне Общинския съвет на Троян.

Това излиза наяве от известие на партията до медиите.

Пред bTV доброволци от Централната рибно-опазваща организация (ЦРОО) описаха, че са хванали Райков да бракониерства в бент. „ Сопот “, освен това не за пръв път. Мъжът бил заловен, до момента в който вади мрежите от водата рано сутринта. Обяснил, че чака посетители и желал да ги почерпи. При задържането му са били иззети 100 метра мрежа и съвсем 9 кг нелегално уловена риба.

До случая Райков е общински консултант в Троян и чиновник на регионалната администрация в Ловеч. След него е освободен от поста си в регионалната администрация в Ловеч, само че остава общински консултант.

Съставен му е акт за административно нарушаване, води се и досъдебно произвеждане.

В писмо до редакцията тази заран той уточни, че „ поради обстоятелството, че все още не е завършило досъдебното произвеждане по случая, нямам право да давам каквито и да е било изказвания “ и добави, че България е правова страна и всеки е почтен до доказване на противното.

„ Уточняваме, че съветникът, който беше упрекнат, че е бракониерствал в язовир „ Сопот “, не е член на Политическа партия ГЕРБ, а е определен за общински консултант с листата на партията като гражданска квота “, написа в известието на партията, изпратено до медиите.

В случай, че Райков откаже самичък да напусне Общинския съвет, ГЕРБ ще го изключи от групата си в съвета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР