ГЕРБ представя политическата си платформа за предстоящите европейски избори на

...
ГЕРБ представя политическата си платформа за предстоящите европейски избори на
Коментари Харесай

Платформата на ГЕРБ и СДС за евроизборите: Кохезионна политика, миграция и отбрана - сред приоритетите


ГЕРБ показва политическата си платформа за идните европейски избори на 26 май. Събитието се организира в спектакъл „ Азарян “ в НДК. ГЕРБ и Съюз на демократичните сили реализираха съглашение за общо явяване на европейските избори.

"Силата на нашата платформа е, че ще пазиме това, което се припокрива с целите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, защита. Благодаря на всички структури в страната, в това число и на Съюз на демократичните сили, които вършат всичко допустимо, с цел да се подготвим оптимално добре на идните европейски избори. Днес ние ще представим както резултатите, които имаме от ръководството и които напълно се покриват с целите на Европа и нашите задължения с евродепутатите ни. Когато принадлежим към едно политическо семейство в Европа ние би трябвало да одобряваме съотносими политики ", съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. "Искаме да покажем европейското лице на България ", добави той.

"Нямам подозрения, че през днешния ден ще бъде показана една прелестна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските гласоподаватели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически спор не е верен. На този прелестен тим, на тази прелестна платформа искам успех”, сподели ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

"Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов отвориха нова страница в връзките ни със Западните Балкани. Ще работим за понижаване на цените на роуминга в тези страни ", сподели още Габриел, която води листата на ГЕРБ за идните избори. Тя добави, че измежду целите на партията ще бъдат унищожаване на подправени сметки, образования за сигурност онлайн, както в учебно заведение, по този начин и в бизнеса, да се усъвършенства достъпът до интернет в селски и отдалечени региони, безвъзмезден безжичен интернет на всички места в страните от Европейски Съюз за по-лесна съгласуваност на бизнеса и хората, както и основаване на Европейски център за киберсигурност.

„ Понякога европейският бюджет звучи доста неясно за хората. Истината е, че той наподобява на един фамилен бюджет. Както всяко семейство има потребност от бюджет, с цел да посреща своите потребности, по този начин и всяка страна има потребност от бюджет”. Това съобщи Андрей Новаков, който показа платформата на ГЕРБ по отношение на бюджетната политика на Европейски Съюз. По думите му европейският портфейл за идния интервал ще бъде 1 трилион и 30 милиарда евро. „ Фалшива вест е, че след 2020 година парите за България ще спрат. Нашите съперници споделиха, че България внася в европейския бюджет повече, в сравнение с получава - това не е по този начин. Бюджетът е тази гравитация, която ни държи заедно”, сподели още Новаков. Според Новаков парите за земеделие се усилват и продължава секторът да бъде предпочитан, А за дребните обитаеми региони ще има 5 милиарда лева в идващите години.

„ Нашата цел е всяко дете да бъде в класната стая. Да преодолеем неграмотността посредством качествено обучение. Ако няма такова ще е сложна интеграцията на малцинствените групи”, това съобщи Асим Адемов. Увеличаване на учителските заплати, развиване на дуалното образование и поддръжка за младежките политики в региона на образованието са измежду целите на ГЕРБ за евровота.

„ Европейски Съюз може да помогне на страните в областта на опазването на здравето. Можем да си оказваме помощ и да обменяме положителни практики в Съюза. Над 70% от всички жители от Европейски Съюз, а и ние включително, желаят ангажимент от Европейски Съюз в тази сфера, макар че той е приоритет”. Това съобщи Андрей Ковачев. По думите му в случай че желаеме растяща стопанска система, би трябвало да имаме и здрави жители. „ Българското държавно управление влага извънредно доста през последните години за здравноосигурителните заплащания, за поправяне на лечебни заведения за това да има по-високо възнаграждение на медиците”, сподели той. „ Благодарение на европейската взаимност, единствено до няколко години ще имаме нова съвременна Спешна помощ – ще бъдат закупени над 400 нови коли за спешна помощ, 247 медицински центрове ще бъдат ремонтирани, ще бъде закупена и доста нова техника”, разяснява Ковачев.

„ За да имаме добра среда за бизнеса би трябвало да имаме положителни финансови измерители. А когато цифрите приказват, и опозицията мълчи. В момента имаме най-хубавите стопански индикатори в нашата история – най-голям Брутният вътрешен продукт, най-ниска безработица”. Това съобщи Ева Майдел. „ България към този момент създава доста. Но ние желаеме да произвеждаме още и по-съвременни неща”, сподели още тя. По думите й от ГЕРБ ще работят за довеждане докрай на единния европейски пазар. „ Имаме потребност и от най-младия си капацитет – хората които са тук, хората които са в чужбина – да се завърнат. Но с цел да няма огромна бездна сред бизнеса и младите ще продължим да работим за взаимния им диалог”, разяснява още Майдел. „ Европейски Съюз би трябвало да продължи да оказва помощ на бизнеса и на потребителите и тъкмо това ще бъде една от нашите задания. Ще работим и за ускорено влизане в Еврозоната, тъй като това ще донесе повече благоприятни условия и вложения. Нашата най-голяма цел е освен да настигнем другите европейски страни, само че и да повишим качеството на живот на българите”, сподели още тя.

„ Кохезионна политика – това е политиката, която е най-близко до жителите и която взема решение техните проблеми. Искаме тази политика да бъде по-близо до жителите – да работим за по-добра съгласуваност, да бъде по-социална, да има по-добър достъп до здравеоопазване, да бъде по-зелена, по-екологична”, съобщи Лиляна Павлова. По думите й от присъединението ни към Европейски Съюз, въздействието на кохезионната политика върху Брутният вътрешен продукт е 11%. „ До 2023 година чакаме още нарастване с помощта на тези еврофондове. Водещата роля на тази кохезионна политика е тя да се резервира. Именно тя би трябвало да бъде близка до хората”, сподели още тя. „ Трябва да имаме синергия сред другите европейски фондове и по-лесен достъп до тях. Благодарение на тях в годините обратно променихме образа на градовете. Трябва да стартираме да работим за това”, уточни Павлова.

„ Политиката на доближаване – обществено и икономическо, е основополагаща за Европейски Съюз. Тя би трябвало да бъде насочена към хората. Ние влагаме в по-честа околна среда, тъй като знаем, че всички екологични стандарти са причина за по-добър живот. Ние продължаваме с капиталовата политика в тази сфера”. Това съобщи Ивелина Василева. За миналия интервал Василева уточни, че са били построени 51 пречиствателни станции за отпадъчни води. „ Подобрихме положението на водите на Черно море, изграждайки 8 пречиствателни станции. Отдавна забравихме и за рецесията с отпадъците в София, тъй като беше построен най-модерният цех за отпадъци”, уточни още тя. Като друга значима политика Василева дефинира възстановяване на качеството на въздуха. „ Близо с 60% са намалели замърсяванията с фини прахови частици. От 28 града, по предварителни данни към сегашния миг, 9 от тях към този момент извършват условията. Продължаваме с въвеждането на ограничения за по-чист въздух”, съобщи Ивелина Василева.

„ Главната цел е и да понижим административната тежест. Имаме поради и това, че бъдещето е и в електромобилността – ще се стремим колите ни да бълват по-малко нездравословни излъчвания и рейсовете да са по-екологични”. Това съобщи Жечо Станков, който показа целите на ГЕРБ в бранш "Енергетика ". „ България влага от бюджета си 2 милиарда лева в домовете на жителите – давани сме за образец в Европа за това”, сподели още той.

„ Трябва да продължим да обръщаме внимание на дребните и междинните аграрни стопани, това постоянно е било във фокус на нашите политики. Земеделският собственик би трябвало преференциално да продава краен артикул и то на земеделския пазар”. Това съобщи Марин Захариев, който показа бранш „ Земеделие” от програмата на ГЕРБ за евроизборите. „ Имаме планувани и се уповавам се да успеем в идващия интервал някои от директните заплащания да бъдат и за младите фермери”, сподели още той. Очаква се и двойно финансиране за българските пчелари. „ Нашата платформа залага и на екологичното земеделие и ще продължим да държим и на това”, добави Захариев.

Увеличаване на разноските за защита, усилване на отбранителния съюз и основаване на европейски фонд за защита са част от целите на ГЕРБ в бранш „ Отбрана”. „ Настояваме и за засилено съдействие с Англия и след Brexit. Българските и английските служби би трябвало да продължат своето съдействие. Настояваме и мирният развой в Северна Ирландия да продължи”, съобщи Емил Радев.

По думите му ГЕРБ поддържа и общата позиция на Европейски Съюз по отношение на Русия.

„ Миграционният напън на българо-турската граница е съвсем нулев. България съумя да извоюва средства за укрепване на границата. Ще продължим да се борим европейските ограничения за миграция да бранят български интерес”, сподели още Емил Радев.

Според него България към този момент 8 години извършва критериите за участието си в Шенген. „ Ние действаме като Шенгенска страна, само че към момента не сме такава. ГЕРБ ще продължи да се бори за приемане на България като пълновръстен член в Шенген”, сподели още Радев.

Преди седмица партията избра за слоган на евровота – „ Европа ни чува “.

От ГЕРБ залагат на минимум 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР