ГЕРБ представи политическата си платформа за предстоящите европейски избори на

...
ГЕРБ представи политическата си платформа за предстоящите европейски избори на
Коментари Харесай

ГЕРБ и СДС залагат на кохезионна политика, миграция и отбрана за евровота

ГЕРБ показа политическата си платформа за идните европейски избори на 26 май. Събитието се организира в спектакъл „ Азарян “ в НДК, откакто ГЕРБ и Съюз на демократичните сили реализираха съглашение за общо явяване на вота.
" Силата на нашата платформа е, че ще пазиме това, което се припокрива с целите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, защита. Благодаря на всички структури в страната, в това число и на Съюз на демократичните сили, които вършат всичко допустимо, с цел да се подготвим оптимално добре на идните европейски избори. Днес ние ще представим както резултатите, които имаме от ръководството и които напълно се покриват с целите на Европа и нашите задължения с евродепутатите ни. Когато принадлежим към едно политическо семейство в Европа ние би трябвало да одобряваме съотносими политики ", съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. " Искаме да покажем европейското лице на България ", добави той.
" Нямам подозрения, че през днешния ден ще бъде показана една прелестна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските гласоподаватели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически спор не е верен. На този прелестен тим, на тази прелестна платформа искам успех”, сподели и ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов.
„ Кохезионна политика – това е политиката, която е най-близко до жителите и която взема решение техните проблеми. Искаме тази политика да бъде по-близо до жителите – да работим за по-добра съгласуваност, да бъде по-социална, да има по-добър достъп до здравеоопазване, да бъде по-зелена, по-екологична”, съобщи Лиляна Павлова. По думите ѝ от присъединението ни към Европейски Съюз, въздействието на кохезионната политика върху Брутният вътрешен продукт е 11%. „ До 2023 година чакаме още нарастване с помощта на тези еврофондове. Водещата роля на тази кохезионна политика е тя да се резервира. Именно тя би трябвало да бъде близка до хората”, сподели тя. „ Трябва да имаме синергия сред другите европейски фондове и по-лесен достъп до тях. Благодарение на тях в годините обратно променихме образа на градовете. Трябва да стартираме да работим за това”, уточни още Павлова.
Припомняме, че преди седмица партията избра за слоган на евровота – „ Европа ни чува “. От ГЕРБ залагат и на минимум 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР