ГЕРБ предлагат да се увеличи целевите помощи за отопление с

...
ГЕРБ предлагат да се увеличи целевите помощи за отопление с
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага помощите за отопление да се увеличат с 50 млн. лв.

ГЕРБ оферират да се усили целевите помощи за отопление с 50 млн. лв.. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Деница Сачева, съобщи БГНЕС.

„ Предстои ни тежка и сложна зима, на прага сме на нови избори или най-малко има неразбираема орис по какъв начин ще се ръководи България през идващите месеци. Още от в този момент би трябвало да се мисли за най-уязвимите хора, за действителната отбрана на хората с ниски приходи “, сподели Сачева.

Тя напомни, че от началото на юни стартира акцията за разпределяне на целеви помощи за отопление.

„ През предишния отоплителен сезон 2021/2022 целеви помощи са получили 261 хиляди лица и фамилии. Изплатената сума е 136 млн. лева За този отоплителен сезон са планувани 181 млн. лева и се чака към 300 хиляди души да подадат заявки “, уточни някогашният обществен министър.

Според ГЕРБ броят на нуждаещите хора ще бъде по-голям. „ Практиката сподели, че прогнозите, с които работи държавното управление в оставка не са правилни. Това визира и инфлация, и цени на силата и други “, сподели Сачева и добави, че след увеличението на пенсиите една огромна група от хора ще отпаднат от приемането на тези помощи, само че това няма да ги направи по-малко нуждаещи се.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР