ГЕРБ предлага още 36 млн. лева в бюджет 2023 за

...
ГЕРБ предлага още 36 млн. лева в бюджет 2023 за
Коментари Харесай

ГЕРБ предлага още 36 млн. лева в бюджет 2023 за заплати на спешните медици


ГЕРБ предлага още 36 млн. лв. в бюджет 2023 за заплати на незабавните медици. Предвиждат се нараствания и във възнагражденията в РЗИ, Министерство на вътрешните работи и МО, на университетските преподаватели и в Българска академия на науките.
ГЕРБ-СДС внасят през днешния ден
предложенията си за промени в бюджет 2023 през днешния ден, свързани с повече пари за заплати в някои браншове. Това разгласи депутатката Теменужка Петкова след среща със синдиката КТ „ Подкрепа “ в Народното събрание, на която обсъдили държавния бюджет, както и тези на Държавното публично
обезпечаване и на здравната каса.
„ По отношение възнагражденията на сътрудниците от Център за незабавна здравна помощ и РЗИ, подготвили сме предложение, обвързвано с увеличение на Фонд „ Заплати “ за хората, работещи там, с 36 млн. лв. “, сподели депутатката от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова след срещата със синдиката.
Идеите си за промени те ще внесат още през днешния ден.
„ Те са няколко и са главно оферти в региона на сигурността, свързани с възнагражденията в Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата. За заплатите в Национален осигурителен институт сме планували също едно предложение, което също е обвързвано с увеличение
на заплатите на чиновниците,
увеличение на заплатите в БАБХ, Изпълнителната организация по горите – 8 млн. е предлагането, което вършим за двете организации до края на годината от 1 август, предвиждаме да бъдат увеличени средствата за Фонд „ Заплати “ с 8 млн. лв. общо за двете организации “, изясни Петкова.
Предвидено е и да се разработят
стратегии за материалната база на учебните заведения и увеличение на разноските за храна. Предвидено е и увеличение на заплатите на университетските преподаватели и в Българска академия на науките.
От КТ „ Подкрепа “ са одобрили
предложенията им, само че и са настояли и за нарастване възнагражденията на работещите в АПИ, Национална агенция за приходите и Агенция „ Минитци “.
Серия от митинги се организираха
през предходната седмица на синдикати, недоволни от растежа на заплатите, очакван в бюджет 2023. Сред тях бяха и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, на които първо финансовият министър Асен Василев отхвърли нарастване, само че в следствие от ГЕРБ-СДС дадоха обещание спомагателни 150 млн. лв. за заплати.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР