ГЕРБ правят всичко възможно да попречи да се разследват различни

...
ГЕРБ правят всичко възможно да попречи да се разследват различни
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Как ВСС да махне Гешев, като членовете му дължат кариерата си на него

ГЕРБ вършат всичко допустимо да попречи да се проверяват разнообразни обстоятелства и условия по отношение на техния водач и свързани с него лица. И въпреки всичко очаквам  Специализираната прокуратура да работи бързо и обективно, с цел да почисти всички условия. Задължително е нужна промяна в правосъдната система, тъй като в момента прави усещане, че прокуратурата вместо да си прави работата, тя сякаш става част от политическата игра, нещо което е безусловно неприемливо. Това съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова в " Здравей, България " по Нова Тв.

Що се отнася до решението, което Висшия правосъден съвет би трябвало да вземе за Иван Гешев на 12 април, очаквам един на пълностоен и професионален спор за това какви стандарти би трябвало да покрива държанието на основния прокурор. Те би трябвало да бъдат по-високи, би трябвало да включват извънреден професионализъм и съблюдаване на високи етични правила и стандарти. Оттам нататък надлежно Висшият правосъден съвет да вземе своята отговорност, дали сегашния основен прокурор с съответни дейности и бездействия се извършил своите отговорности и покрива конституционните условия за заемането на тази служба. Аз нямам илюзии и не мога да кажа, че чакам този състав на Висшия правосъден съвет да вземе решение да освободи основния прокурор. Необходими са 17 гласа, а огромна част от членовете на Висшия правосъден съвет са лица, които единствено след няколко месеца се връщат още веднъж в прокуратурата или дължат своята кариера на Иван Гешев, добави Йорданова.

Този спор е значим, с цел да се видят систематичните проблеми, с цел да чуе обществото в действителност какво би трябвало да прави основния прокурор и какво не би трябвало да прави. Едно от нещата, които сигурно не би трябвало да прави, е да се отнася с неуважение, да нарушава презумпцията за невиновност или пък по този начин да има едно иронично поведение по отношение на юридическата специалност, сподели още Надежда Йорданова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР