ГЕРБ постави условия пред парламентарната група на Продължаваме промяната и

...
ГЕРБ постави условия пред парламентарната група на Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

ГЕРБ и ПП отхвърлят коалиция, но седнаха заедно да смятат парите

ГЕРБ сложи условия пред парламентарната група на " Продължаваме промяната " и изиска да работят дружно - " Да се работи по експертни групи, които да създадат калкулации за бюджет, приходи, политика ". Това изиска Десислава Атанасова от ГЕРБ по време на срещата, провеждаща се в Народното събрание сред двете групи.

" Продължаваме промяната " дадоха отговор - " Това не е диалог за първия мандат, няма да го подкрепим ", предизвести Кирил Петков.

Срещата обаче " е предпочитание от ролята на градивна съпротива да се работи в Народното събрание, спазвайки предизборните им обещания и с работа за хората ".

Условията на Политическа партия са: без компромис за недостиг под 3%, бюджет 2023 година, обществена политика, поддръжка за бизнеса, фискална политика. Депутатът Асен Василев сподели в конкретика прогнозните цифри за разноски, бюджет, с цел да няма задължения, а еволюцията на Брутният вътрешен продукт да е естествена по отношение на инфлацията.

Оставаме градивна съпротива, безапелационен бе Кирил Петков.

" Разговорът не е поддръжка за първия мандат или съдружно държавно управление сред Политическа партия и ГЕРБ ", посочи Десислава Атанасова. Тя изиска и привличане на депутати от другите парламентарни групи, с цел да се одобряват антикризисни ограничения и бюджет, наблягайки на ПГ на Българска социалистическа партия.

ГЕРБ поддържат увеличение на пенсиите, тока за бизнеса 200 лева./мегаватчаса, по-високи заплати за медици, без нарастване на налози, поддръжка за младите фамилии, нарастване на учителските заплати, Данък добавена стойност с предел от 100 000 лева Това да е съобразено със средносрочната бюджетна прогноза до 2025 година без задължения. Атанасова акцентира, че отсъства тематиката за българското земеделие и закрилата на служителите на реда във връзка със починалия служител на реда.

Очаквайте детайлности!
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР