ГЕРБ поискаха президентът Румен Радев да отстрани от длъжност директора

...
ГЕРБ поискаха президентът Румен Радев да отстрани от длъжност директора
Коментари Харесай

ГЕРБ получили отговор от Асен Василев, а шефът на НАП си стои

ГЕРБ желаеха президентът Румен Радев да в профил от служба шефа на Национална агенция за приходите Румен Спецов . Това се случи на брифинг в централата на партията, където Христо Гаджев, ГЕРБ сподели отговор на въпрос, заложен от депутатите от ГЕРБ, и получен от към този момент някогашния длъжностен министър на финансите Асен Василев в последния работен ден на 46 Народно събрание, в 18.15 ч., тази сряда.

Гаджев изясни, че в продължение на три месеца е чакан отговорът от министър Василев по запитване за инспекция на МФ дали Спецов е взел участие в данъчни измами за 1.5 млн.лв. " Три месеца по късно - на Асен Василев му бе необходим цялостен мандат. В 18.15 ч. дава отговор в сряда по кое време е осъществен отчетът и на кого за данъчната проверка на компанията на Спецов. Последните часове на живота на Народно събрание , възмути се Гаджев. От думите му стана ясно, че отговорът на Асен Василев е единствено едно изречение - че на 17 март 2016 година е получил ревизионния отчет на компанията " Гранекс трейдър " ООД, в който написа, че Румен Спецов има дълг .
 Асен Василев още не е чул ясни политики от Има Такъв Народ
Асен Василев още не е чул ясни политики от Има Такъв Народ

За инспекцията на шефа на Национална агенция за приходите той насочи въпроса към Гешев

" Още юни месец ГЕРБ споделиха, че е знаел, че дължи 1.5 млн. лева. Това значи, че министърът на финансите е покривал нещо, което е знаел . Спецов е продал компанията си, знаейки, че дължи 1.5 млн., имаше разнообразни въпроси в свои изявленията... Ако това се окаже правилно, е трябвало да уволни Спецов, той е знаел, само че е изчакал да не бъде длъжностен министър ", разяснява още Христо Гаджев.

Спецов е продал компанията си, знаейки за отговорностите си , което значи, че има огромен проблем с шефа на Национална агенция за приходите, добави той. Гаджев пита президента Румен Радев дали в новото служебно държавно управление ще продължи да държи Спецов за началник на Национална агенция за приходите, откакто знае, че е направил тази данъчна машинация.
 Питайте Гешев за инспекцията на Спецов, прикани финансовият министър
Питайте Гешев за инспекцията на Спецов, прикани финансовият министър

Прокуратурата щяла да се произнесе по въпроса с шефа на Национална агенция за приходите, когато е подготвена с инспекцията

Александър Ненков добави, че " сантименталният интервал на Радев и неговите министри стартира да свършва " . Василев трансферира горещия картоф на Радев в 18.15 ч. след края на Народното събрание и се впусна в политическа борба, единствено че когато си там и приказваш за морал и смяна и си поставиш летвата самичък, би трябвало да се набереш на тази летва, а по-добре, в случай че я прескочиш ", сподели сбито Ненков.

Той счита, че министър Василев и Радев умишлено са прикривали, че Спецов е ощетил държавната хазна с 1.5 млн. лева . Защо - каква му е била функционалността на Спецов, с цел да получи такава сериозна поддръжка от тях и в случай че Радев не освободи неотложно Румен Спецов, значи, че продължава да бъде съизвършител ", безапелационен бе Ненков.
 ГЕРБ се заканват да не не помнят шефа на Национална агенция за приходите като
ГЕРБ се заканват да не не помнят шефа на Национална агенция за приходите като " знамение за три дни "

Биков и Иванов излъчиха следващ епизод на сагата с Румен Спецов

Деница Сачева добави, че Румен Радев произнесъл тирада, в която си преписал триумфи и образци, за които служебното държавно управление не е работило. Икономическите процеси са инерционни и точно с работата на Спецов са се нараснали приходите в държавната хазна. Ясно е за всички, които имат глава на раменете, в случай че има повишени доходи, са поради предходното държавно управление и ограниченията и държавното управление на Бойко Борисов ", безапелационна е тя.

" Вместо да си приписват несъществуващи триумфи, Радев докога ще прикрива Спецов, за какво е незаместим, за какво не демонстрира отношение и не разяснява тематиката ", сподели Сачева.

Тя продължи: Ако Радев няма задоволително храброст, може да се опре на Илиана Йотова за взимане на кардинално решение. Защото Спецов продължава да бъде началник на Национална агенция за приходите, като човек, ощетил страната, в този момент се показва като човек, който се грижи за приходите на страната ".

Радомир Чолаков, ГЕРБ, попита: " Ако началник на Национална агенция за приходите, който е продал личната си компания с 1.5 млн.лв. към държавния бюджет и я продава на сламен човек, в случай че се беше случил в държавното управление на ГЕРБ, какъв брой минути щеше да отнеме на Борисов да го в профил? ".

" Нов модел основава Румен Радев - на надменност, какъв брой би трябвало да си нахален, с цел да може в лицето на такива обстоятелства да казваш - какъв брой би трябвало да го търпите, а какъв брой време с телата си те ще пазят човек, който е ощетил държавния бюджет и го държат за началник на Национална агенция за приходите, възмути се в умозаключение Чолаков.
 ГЕРБ поддържа работата на данъчните, само че пита Спецов познавач ли е в точене на Данък добавена стойност?
ГЕРБ поддържа работата на данъчните, само че пита Спецов познавач ли е в точене на Данък добавена стойност?

Безпрецедентната обстановка демотивира данъчните да си правят работата

Припомняме, още при назначението на Румен Спецов за началник на Национална агенция за приходите от за съмнителна продажба на компания от страна на данъчния, която навежда на мисълта за укриване на отговорности към държавния бюджет., само че до този миг резултат от такава не е изнесена. Също по този начин Василев персонално пое отговорност за назначанието, като съобщи, че той се е съгласил да стане минитър в служебното държавно управление на Стефан Янев с изискването да докара екипа си.

Впоследствие Александър Иванов и Тома Биков намериха и демонстрираха със стрийм във фейсбук - " Гранекс Трейдър " ООД, в село Ялботина. От показаното стана ясно, че парцелът е ненаселен, постройката е полуразрушена, а дворът - мъчнопроходим.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР