ГЕРБ подкрепя действията на правителството за изгонването на 70-те руски

...
ГЕРБ подкрепя действията на правителството за изгонването на 70-те руски
Коментари Харесай

ГЕРБ подкрепя кабинета за изгонването на руските дипломати


ГЕРБ поддържа дейностите на държавното управление за изгонването на 70-те съветски дипломати от България, заяви водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов в петък. Той разкритикува аматьорския метод, по който е направено това от страна на премиера в оставка Кирил Петков.

Докато не свърши войната в Украйна, всички дейности на държавното управление, свързани с " агресора Русия " ще би трябвало да бъдат подкрепяни, съобщи Борисов на брифинг тази заран в централата на ГЕРБ.

" Посоката, дейностите за отдръпване на дипломатите би трябвало да бъде продължена, никаква крачка обратно не би трябвало да дава държавното управление, има цялостната ни поддръжка, това би значело отвод от суверенитет, а ние не би трябвало да го вършим, войната в Украйна би трябвало да спре ", сподели още Бойко Борисов.

По думите му посоката и дейностите за отдръпване на съветските дипломати би трябвало да бъдат продължени, тъй като това е изборът на българския народ. Българският народ е избрал държавно управление отпред с Кирил Петков и откакто това е решението на държавното управление, то ще бъде подкрепяно и от партия ГЕРБ.

След два месеца, уточни Борисов, следват нови избори. Това към този момент народът ще се произнесе.
" Казахме, че до момента в който не свърши войната, всички дейности на държавното управление за Русия ще бъдат подкрепяни. Ние поддържаме член 11 със сходството на бройките на дипломатите и несъразмерното наличие освен на съветски дипломати, само че и на обслужващ личен състав. Това трябваше да се случи по различен метод. Външният министър, дружно с премиера, да слязат и да го разгласят като решение на база на отчет на службите и да поемат политическа отговорност, ние щяхме да ги посрещнем на крайници с овации ", добави Бойко Борисов. P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР