ГЕРБ плюс Промяната е равно на подмяна. Това заяви лидерът

...
ГЕРБ плюс Промяната е равно на подмяна. Това заяви лидерът
Коментари Харесай

Карадайъ остро: ГЕРБ плюс ПП = подмяна

ГЕРБ плюс „ Промяната ” е равно на замяна. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ от трибуната Народното събрание преди гласуването на Росен Желязков за ръководител на Народно събрание.

Изборът на ръководител на Народното събрание изисква отговорно, държавническо държание. Ние сме изразявали нашето мнение, че правилото е най-голямата парламентарна група да предлага ръководител на Народно събрание, добави Карадайъ, представен от " Стандарт ". 

Той уточни, че изборът на ръководител на Народното събрание образува болшинство, което да подреди структурата в Народно събрание и в изпълнителната власт.

Виждаме, че се оформя болшинство в Народно събрание. Затова пък от своя страна има болшинство и съпротива. И при оформилото се болшинство в Народно събрание ние от Движение за права и свободи, защото не участваме в това болшинство, напълно естественото ни място е да сме съпротива, безапелационен бе Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че в Конституцията не е записана опцията за ротация на ръководителя на Народното събрание. Но това болшинство може да запише в  правилника на Народно събрание да има тримесечен ръководител, тримесечен парламент. Може да се запише и тримесечно държавно управление, без значение какво написа в конституцията, ние това сме го видели, възмути се Карадайъ.

И отсече: ГЕРБ плюс „ Промяната ” е равно на замяна! ”.

Иначе до момента, в последните две години и повече слушаме за модели и за смяна на модели, само че виждаме опита за замяна, съобщи още Мустафа Карадайъ.

Днешното съвещание и днешното болшинство е напълно естествено, тъй като битието им е еднообразно. Един и същи основател ги сътвори, по един и същи модел ги сътвори – посредством неистина и в нарушаване на Конституцията и на законите на страната. За да не престават да нарушават Конституцията и законите на страната. Е, и да послъгват, уточни Карадайъ.

За да разрушават демокрацията, държавността и в последна сметка страната. И всичко това зад мантрата господство на закона и смяна на модела. Целта е ясна – да не престават модела на основателя си и за три месеца да се завърши страната, държавността, демокрацията, акцентира водачът на Движение за права и свободи.
ТЕМА преди 42 минути 1380 преди 1 час 741 преди 18 часа 6680
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР