ГЕРБ пише закон за великите стари столици на България, обяви

...
ГЕРБ пише закон за великите стари столици на България, обяви
Коментари Харесай

ГЕРБ пише закон за великите стари столици на България

ГЕРБ написа закон за великите остарели столици на България, разгласи на брифинг в Народното събрание ръководителят на парламентарната група на партията Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила.

Изготвяме текста в разговор с локалната власт и гражданското общество и задачата ни е да разпространяваме Плиска, Велики Преслав и Велико Търново не като следващата туристическа дестинация, а да покажем богатото си културно завещание. Този законопроект ни дава вяра, че ще има по-срециален акцент върху старите столици и ще даде опция страната да подкрепи културния туризъм, съобщи Цветанов.

Той изясни, че дружно с някогашния министър на културата и сегашен началник на отрасловата комисия в Народното събрание Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на... към профила ще търси съидейници и след останалите парламентарни групи за основаването на сходно законодателство.

В закона ще бъдат написани уговорките на страната, с цел да се подкрепят тези градове целево, нужни са средства за инфраструктура, съобщи Цветанов.

Нужно е целево държавно финансиране за старите ни столици, да станат предпочитани обекти на развиващия се туризъм. В сферата на културата има стопански растеж сред 3,5-4%, тъй че всяка инвестиция ще има възвръщаемост, сподели Вежди Рашидов. Туризмът стартира от първата минерална вода и първият сандвич на летището, а не от билетчето за музея, добави той.

Реализираме концепцията за подобен закон от 6 година, задачата ни е да обединим старания по какъв начин да опазим старините на столиците ни. Тези градове са извънредно благосъстояние и културна полезност и би трябвало да имат необикновен статут, съобщи изясни Донка Колева, специалист в община Велико Търново

В момента туристическият поток в Шуменска област е максимален в Плиска, само че градчето ни има потребност от вложения в инфраструктурата, сподели пък Христо Илиев, 5 мандата кмет на Плиска и основател на закона. На срещата в Народното събрание бяха още кметовете на Плиска и Велики Преслав.

Цветанов разгласи концепция да се направи галерия за старите столици в Народното събрание.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР