ГЕРБ печели и двата вота, резултатът на Обединените патриоти зависи

...
ГЕРБ печели и двата вота, резултатът на Обединените патриоти зависи
Коментари Харесай

Нови политически субекти? За евровота няма време, за местния – няма смисъл

ГЕРБ печели и двата вота, резултатът на „ Обединените патриоти ” зависи от това дали ще останат обединени
Според последните изследвания победител е евровота би трябвало да е ГЕРБ с разлика от 1 евродепутат пред Българска социалистическа партия.

Това дава отговор пред „ 24 часа “ анализаторът проф. Михаил Константинов. За представянето на Движение за права и свободи е сериозно значимо дали и до каква степен придвижването си е върнало гласоподавателите, които на последните парламентарни избори през 2017 година гласоподаваха за партията ДОСТ на Местан.

Резултатът на „ Обединените патриоти ” зависи от това дали ще останат обединени. Резултатите на градската десница зависят от това, дали ще се сплоти, или ще остане разединена.

„ Да не забравяме, че бариерата за тези избори е към 6 %. А и ние още не знаем каква е квотата на страната ни за евроизборите след Брекзита, въпреки да се чака тя да остане 17.

Прогнозните евромандати са ГЕРБ – 6, Българска социалистическа партия – 5, Движение за права и свободи – 3, Оперативна програма – 2, градска десница – 1. Разбира се, вероятни са разлики плюс-минус един мандат и в двете направления “, споделя професорът.

Общо два избора ни предстоят през 2019 година - за Европейски парламент и за места власт. Спред Константинов надали нови участници ще се намесят в разпределението на силите. Причината – за европейските избори няма време, а за локалните – няма смисъл.

„ Шансът за предварителни избори е 50%, че дори и по-малко. А и до момента в никакъв случай не сме правили 3 избора за една година. Дали ще има такива избори, ще зависи от резултата на европейските избори, както и от форсмажорни условия, в случай че такива зародят. Програмен кабинет няма да има “, безапелационен е той.

Иначе и през новата 2019 година станата се изправя пред старите провокации.

„ Механичното приключване на млади и изключително на образовани хора. Тук Западът играе много нечестна игра. Печата пари и купува мозъци.

Това е доста по-изгодно от търговията с оръжие и опиати. Но пък печатането на финансов отпадък не може да продължава постоянно и май към този момент му се вижда краят. И друго има, казвал съм го неведнъж.

В доста западни градове към този момент не може да се живее обикновено. Младите българи го схващат това и се тревожат за децата си. И се връщат “, счита проф. Михаил Константинов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР