ГЕРБ печели 30.05% от гласовете на изборите за европейски депутати,

...
ГЕРБ печели 30.05% от гласовете на изборите за европейски депутати,
Коментари Харесай

ГЕРБ води на БСП с 5%, евродепутати ще имат пет партии, твърдят от "Галъп"

ГЕРБ печели 30.05% от гласовете на изборите за европейски депутати, а Българска социалистическа партия 25.04 на 100, сочат предварителните данни на организация " Галъп ", обявени по " Нова телевизия ". Европейски депутати ще изпратят пет партии.

Освен ГЕРБ и Българска социалистическа партия това са Движение за права и свободи (12.8%), Вътрешна македонска революционна организация (8%) и " Демократична България " 6.5%. При това състояние ГЕРБ изпраща сред 6 и 7 депутати. За Българска социалистическа партия представителите в европарламента са сред 5 и 6.

Движение за права и свободи ще има двама или трими евродепутати. Вътрешна македонска революционна организация ще изпрати сред един и двама членове на Народното събрание в Брюксел. За " Демократична България " остава един евродепутат.

Извън европарламента остават " Воля ", получили 3.5% " Коалиция за България " и " Атака " с 1.6 на 100, и " Патриоти за Валери Симеонов " с малко над 1%.

Първан Симеонов от " Галъп " разяснява, че като цяло се е удостоверила сегашната настройка в европейския парламент, като оригиналност е влизането на евродепутат от Вътрешна македонска революционна организация независимо. За него изненада е триумфът на " Демократична България ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (487)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР