ГЕРБ оттегли предложението си в бюджета на НЗОК за 2020

...
ГЕРБ оттегли предложението си в бюджета на НЗОК за 2020
Коментари Харесай

ГЕРБ оттегли предложението си за изключения в списъка от лекарства от механизма с отстъпки

ГЕРБ отдръпна предлагането си в бюджета на НЗОК за 2020 година за изключения в листата от медикаменти от общия механизъм с отстъпки.
Предложението беше на ръководителя на Здравна комисия и народен представител от ГЕРБ доктор Даниела Дариткова сред двете четения на Закона за бюджета на НЗОК за 2020 година Именно тя изиска да отдръпна своето предложение.
„ Този механизъм ще бъде признат в Закона за здравното обезпечаване и ще касае опцията да се постави някаква рамка на разноските за лекарствени артикули, както се поставя рамка на разноските за болнична помощ.
В този член се предлага да има изключение. Кое ме тормози мен и за какво съм склонна да отдръпва своето предложение? Този лист ще се дефинира по критерии, признати от надзорния съвет, без ние да знаем кои ще са медикаментите, които е включват в него “, изясни още доктор Дариткова.
Според нея текстът крие риск да се направи поклон към избрани фармацевтични компании. „ Ние тук Народното събрание да подпишем празен чек за към 100 млн. за надзорния съвет на Касата. Отговорността ни е да държим за транспарантно харчене на касата “, сподели доктор Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР