ГЕРБ отлага процедурата по ратификация на Истанбулската конвенция в парламента,

...
ГЕРБ отлага процедурата по ратификация на Истанбулската конвенция в парламента,
Коментари Харесай

Потвърдено: ГЕРБ отлага гласуването на Истанбулската конвенция в НС

ГЕРБ отсрочва процедурата по ратификация на Истанбулската спогодба в Народното събрание, заяви водачът на ПГ на партията Цветан Цветанов. По думите му задачата е да се проведат диспути по тематиката.

Така новината за отлагането на гласуването се удостовери, откакто беше обявена рано тази заран в ефира на bTV от вицепремиера Красимир Каракачанов, който съобщи, че такова е и мнението на премиера Бойко Борисов.

Според Цветанов обществото е съществено подведено за всичко, обвързвано с конвенцията.

„ Ще създадем всичко допустимо в тези седмици да проведем спомагателен спор с академичната общественост, с неправителствените организации, с специалисти, с цел да може фактически да разясним всичко, което е обвързвано с задачите на Истанбулската спогодба и опциите, които дава тя”, обясни той.

Хубаво е да има по-широк спор за Истанбулската спогодба, да се чуят всички гледни точки - освен на неправителствения бранш, само че и на жертвите на принуждение, сподели по-рано министърът на външните работи Екатерина Захариева пред медиите в Народното събрание.

Междувременно Българска социалистическа партия внесоха събраните подписи за референдум за Истанбулската спогодба. Тепърва следва предлагането да мине през пленарната зала. Ако обаче конвенцията бъде призната, референдум не може да има.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР