ГЕРБ отхвърлиха гласуването за председател на правната комисия, която трябваше

...
ГЕРБ отхвърлиха гласуването за председател на правната комисия, която трябваше
Коментари Харесай

ГЕРБ иска подрепа за кабинет от ПП-ДБ срещу правната комисия, въпреки джентълменското споразумение

ГЕРБ отхвърлиха гласуването за ръководител на правната комисия, която трябваше да бъде управлявана от обединението “Продължаваме Промяната - Демократична България ” (ПП-ДБ). От думите на ръководителя на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова се разбра, че с цел да се случи това се чака поддръжка от ПП-ДБ за кабинета на Мария Габриел . От обединението, че няма да го поддържат.

Оглавяването на комисията от ПП-ДБ беше контрактувано в т.нар “джентълменско съглашение ”, при за ръководител на Народното събрание. Желязков би трябвало да бъде сменен на ротационен принцип три месеца по-късно от народен представител от “десницата ”, а ПП-ДБ да получи председателското място на парламентарната комисия по правни въпроси.

След отхвърли за гласоподаване на предлагането в петък съпредседателят на парламентарната група ПП-ДБ Николай Денков сподели, че съглашението е било нарушено.

" Ние сме обезпокоени от това, което се случва. ГЕРБ желаят от нашата политическа мощ поддръжка за избор на тяхно държавно управление, а по какъв начин ние да бъдем уверени в общи дейности, откакто не се съблюдават кавалерски съглашения ”, сподели сътрудника му Атанас Атанасов.

Според ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова устното съглашение за ротацията, както на управлението на Народното събрание, по този начин и на управлението на правната комисия, важи единствено при по-дълъг живот на Народното събрание. По думите ѝ съглашението не е изчерпано, само че е обвързвано с уговорката 49-ия парламент да работи повече от 3 месеца.

" Това съглашение ще бъде спазено, тъй че чакам сътрудниците за среща в 17:00 с нашия претендент за министър-председател и се надявам, че те ще обезпечат дългия живот на българския парламент и постоянно държавно управление, като поддържат кабинета на госпожа Мария Габриел ", сподели Атанасова,
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР