ГЕРБ остават категорично против каквато и да било управленска формула

...
ГЕРБ остават категорично против каквато и да било управленска формула
Коментари Харесай

Дончев: Кирил, Асен и всички от ПП са персона нон грата

ГЕРБ остават изрично срещу каквато и да било управническа формула в границите на актуалното Народно заседание, което смятат към този момент за изчерпано, като упорстват за нови избори.

" Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен от някогашната четворна, към този момент тройна коалиция, или от " Продължаваме промяната ", са личност нон грата в границите на този парламент. Никакви договаряния няма да водим с който и да е за поддръжка на държавно управление с който и да е мандат. Считаме за най-редно да има предварителни парламентарни избори ", сподели ръководителят на парламентарната група на някогашните ръководещи Десислава Атанасова.

" Ролята на опозицията е да подлага на критика и показва неточности, не да поддържа. Няма никаква политическа логичност без значение кой е министър-председател. А и с този режим на ротация можем да имаме още 8 министър-председатели до края на мандата. Да стартират да вършат лист - на всеки 6 месеца друг ", подигравателен от своя страна бе вторият човек в партията на Борисов Томислав Дончев.

Той акцентира още - даже и да се стигне до сглобяване на някаква управническа формула, то такова държавно управление би било извънредно едва и безсилно да свърши каквато и да е било работа.

" Тя ни е дала логаритъм какво да вършим, когато едно държавно управление изгуби парламентарна поддръжка, който сработи преди няколко дни. Тя обаче не ни е дала логаритъм какво да вършим, когато на високи постове, изключително на поста министър-председател, се окажат хора, които са функционално негодни да извършват отговорностите, с които е обвързвана позицията им. Тук би трябвало да има сериозен юридически и парламентарен спор по тематиката. Ние към момента сме ръководени от безусловно несъответстващ човек, който с всяко свое деяние провокира все по-голяма каша и произшествия. Каже ми едно нещо, но едно, с което се е заело актуалното държавно управление, което да не е довело до злополука ", изрази угриженост той.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР