ГЕРБ официално предложиха Цвета Караянчева за председател на НС. Кандидатурата

...
ГЕРБ официално предложиха Цвета Караянчева за председател на НС. Кандидатурата
Коментари Харесай

ГЕРБ официално предложи Цвета Караянчева за председател на НС

ГЕРБ публично предложиха Цвета Караянчева за ръководител на Народно събрание. Кандидатурата бе показана в зала от Цветан Цветанов. 138 гласоподаваха " За " нейната номинация, 3 от Българска социалистическа партия бяха срещу, 71 социалисти гласоподаваха въздържал се.

По-рано досегашният ръководител на Народното събрание заяви, че Цвета Караянчева най-вероятно ще е новият парламентарен началник. В коридорите Димитър Главчев показа пред медиите, че самичък взел решение да подаде оставка.

След диалог с премиера Бойко Борисов, траял към час, водачът на ГЕРБ му споделил: " Решавай си ". Никакъв напън нямаше към мен , изясни той. Най-вероятният му правоприемник ще е Цвета Караянчева, както допусна и самият той.

 Димитър Главчев подаде оставка
Димитър Главчев подаде оставка

Стабилността на страната е по-важна, е късият коментар на Борисов

Главчев се усеща жертва на правилника за организация активността на Народното събрание , защото не го е нарушавал, а точно това е било настояването за отстраняването му.

Ще си помисля дали да остана в Народното събрание, защото малко е мъчно явно аз и Българска социалистическа партия да сме в един парламент, показа Главчев . Герберите упорствали той да остане на работа в законодателния орган. На него персонално обаче щяло да му е мъчно да остане на едно място с Корнелия Нинова и Антон Кутев.

Аз неслучайно напущам, тъй като няма по какъв начин един човек да бъде против цяла партия и то такава със 100-годишна история, правоприемник на Българска комунистическа партия , уточни Димитър Главчев. Аз взех решение, че е по-добре да избегнем следващ недобър звук, добави той.

 Борисов пита Българска социалистическа партия събарят ли страната
Борисов пита Българска социалистическа партия събарят ли страната

По неофициална информация на председателския съвет министър председателят е декларирал, че може да жертва Главчев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР