ГЕРБ обмисля промени в правилника, с които да завиши санкциите

...
ГЕРБ обмисля промени в правилника, с които да завиши санкциите
Коментари Харесай

Данаил Кирилов поиска санкции за БСП заради бойкота на парламента

ГЕРБ обмисля промени в правилника, с които да завиши глобите при неявяване на депутати от работа, когато става въпрос за цялата парламентарна група.
Това стана ясно от изявление на шефа на правната комисия Данаил Кирилов пред публицисти във връзка протеста на соцдепутатите.
Кирилов уточни, че въпросът за орязването на част от надниците на депутите на Българска социалистическа партия ще се разисква на правна комисия.
" Не е правилно изказванието, че отсъствйки, социалистите не получават нищо ", акцентира Кирилов и добави, че те получават 1/3 от главното си заплащане.
" Това въпреки всичко е сериозен размер, само че се постанова да се преценяват глобите и разпоредбите, когато отсъства цяла една партия. Очакваме да се появят извинителни бележки ", изясни шефът на правната комисия.
Средната депутаска заплата към този миг се пресмята на към 3540 лв..
Припомняме, че на пленум в неделя, Националният съвет на Българска социалистическа партия реши депутатите на левицата да изоставен Народното събрание. Предложението беше направено от водача Корнелия Нинова при започване на форума.
След това от ГЕРБ взеха решение да върнат преференциалния избор, като признаха, че са се отдалечили от хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР