ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат отмяна на машинното гласуване,

...
ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля предлагат отмяна на машинното гласуване,
Коментари Харесай

Без машинно гласуване за кметове и депутати

ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля " оферират анулация на машинното гласоподаване, заяви Анна Александрова на брифинг.

Мотивът са сериозните опасения от ЦИК и " Информационно обслужване ", че локалните избори може да се опорочат и провалят поради неблагонадеждния избор с машини.

Това, което се случи на европейските избори - в София завършиха в 9 ч сутринта, в случай, че имаме 33% интензивност и няма втори тур, а в локалните ще надвишават 60 %, разгласи Александър Ненков. 

На локалните избори ще ни е доста мъчно да попълним комисиите. Машините се оказаха скъпо струващи играчки, които не способстваха нито за по-честни, нито за по-лесни избори - в противен случай, вършат процеса по-сложен. Казват го самите членове на комисиите - те не желаят да вземат участие към този момент, не можем да ги попълним. Във всяка комисия, в която има машини, има и неточности, само че не членовете на комисиите са отговорни за това, посочи Ненков.

26 обединения и 14 инициативни комитета е имало на предишните локални избори единствено за кмет на София. На тези избори има и два тура, подсети Ненков. И добави:  " Парите не са водещото, само че несъмнено това е доста скъпо наслаждение, което го няма на никое място в Европа. Дори Холандия се отхвърли от гласоподаване с машини.

Само си представете каква информация от какъв брой дълга бюлетина с претенденти за съветници ще би трябвало да вкараме в машината във всяка община, настоя Ненков. И повтори - на никое място в Европейски Съюз не се гласоподава с машини. С машините рискуваме всеобщо, всяка една политическа мощ да апелира резултатите във всяка община, безапелационни са в ГЕРБ.

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР