ГЕРБ няма да стигматизира имена (на кандидати за министри), ако

...
ГЕРБ няма да стигматизира имена (на кандидати за министри), ако
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да стигматизира“ имена, ако управлява с ПП

ГЕРБ няма да стигматизира имена (на претенденти за министри), в случай че дружно с " Продължаваме промяната - Демократична България " стигнат до споделеност на ръководството. Това сподели в изявление за Би Ти Ви ротационният ръководител на Народното събрание Росен Желязков.

На лидерската среща предходната седмица ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов изиска от " Продължаваме промяната - Демократична България " да уточни имената на министри, които ще предложи, в случай че получи втория мандат. Втората политическа мощ сподели, че ще ги разгласи във вторник - 2 май, до момента в който упованието на ГЕРБ е това да стане по-рано. Междувременно в медии бяха оповестени имена на политици от новата коалиция, които депутати от ГЕРБ коментираха като неприемливи за министри. От " Продължаваме промяната - Демократична България "  отрекоха истинността на изявленията.

Желязков сподели, че в персонално качество не възразява съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев да стане финансов министър. " Само присъединяване в ръководството на финансите, които в последните две години са докарани в това положение, е гаранция за излизане от обстановката с носенето на отговорност ", аргументира се той.

Подчерта, че ГЕРБ е подготвена да взе участие в взаимно ръководство с ясна стратегия, със споделени политики и ясна законодателна рамка и явен небосвод. " Виждам кабинет с по-голяма експертност и по-малко политическо натоварване, само че това е вторично ", сподели Желязков.

Ако има работещ кабинет и парламент, ще сложим тематиката за нов Изборен кодекс, би трябвало да променим разбирането на изборния развой, сподели Желязков във връзка това, че в предходното Народно заседание ГЕРБ откри допирни точки с Българска социалистическа партия, променяйки кодекса и връщайки хартиената бюлетина.

Добави, че в случай че до връчването на мандата от президента не бъде реализирано схващане за споделено ръководство, ГЕРБ ще показа собствен проектокабинет. Партията на Борисов имала няколко разновидността за министър председател.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР