ГЕРБ няма да правят опити да съставят кабинет, ако вторият

...
ГЕРБ няма да правят опити да съставят кабинет, ако вторият
Коментари Харесай

ГЕРБ ще върнат мандата, ако той стигне до тях

ГЕРБ няма да вършат опити да сформират кабинет, в случай че вторият мандат стигне до тях. “Не е редно втората политическа мощ да прави държавно управление ”, разяснява депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. Позицията им стана ясна и от изказване на ръководителя на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Вчера държавното управление беше свалено с първия сполучлив избор на съмнение от 1989 година насам. Предстои кабинетът да подаде оставка и президентът да стартира съвещания с парламентарните сили. По Конституция президентът би трябвало да връчи изследователски мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент на най-голямата парламентарна група, която е тази на " Продължаваме промяната ".

Когато в 7-дневен период претендентът за министър-председател на тази група не успее да предложи състав на държавно управление, мандатът бива върнат и президентът продължава с опитите да се сформира кабинет, като разпорежда правото да направи това на посочен от втората по бройка парламентарна група претендент за министър-председател. В случая това би трябвало да е ГЕРБ. Те имат правото да вземат мандата и да го върнат незабавно, каквато е поръчката им все още.

Третият мандат, президенетът дава на определена по негова преценка парламентарна група.

Ако и в тази догадка не бъде сполучливо препоръчан състав на Министерски съвет, президентът назначава служебно държавно управление, разпуска Народното събрание и насрочва нови избори.

Изборите за нов парламент съгласно Конституцията се създават най-късно до два месеца след преустановяване на пълномощията на последното Народно заседание.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР