ГЕРБ няма да направят компромис с това антикорупционният закон да

...
ГЕРБ няма да направят компромис с това антикорупционният закон да
Коментари Харесай

Димитър Главчев: ГЕРБ няма да направи компромис с ефективността на антикорупционния закон

ГЕРБ няма да създадат компромис с това антикорупционният закон да е ефикасен. Колегите от Българска социалистическа партия оферират шефът на тази организация да се избира от президента. Ако предположим, че се избира от президента, което не подхожда на настоящето законодателство, това какво значи? Че ще се забави основаването на този орган ли? Но да оставим това на юристите. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев в изявление за bTV.
Всички тези оферти (на БСП- бел.ред.) водят до промени в законодателството и в главния закон, представете си какъв брой време би лишило това. Затова е публичният спор - да може да се чуе мнението на магистратите и всички заинтригувани в процеса, изясни още Главчев.
Целта е да бъде отнемано от този, който не работи по разпоредбите и да бъде насочвано към браншове, които са спазвали разпоредбите, добави още той.
Главчев не отхвърли, че е нужен публичен спор: " Нека да си спомним, че основният прокурор може да сезира Конституционния съд. Никой не е изявил противни отзиви на това, което има в законопроекта. От тук в хода на процедурата всеки един народен представител има право да прави своите промени сред 1 и 2 четене. “
Относно идното европредседателство Димитър Главчев сподели: " Нямайте никакво подозрение, че ще е успеем да се оправим. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР