ГЕРБ носят отговорност единствено за Александър Манолев. Делян Пеевски няма

...
ГЕРБ носят отговорност единствено за Александър Манолев. Делян Пеевски няма
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Носим пряка отговорност за Манолев, другите са се появили много преди нас

ГЕРБ носят отговорност само за Александър Манолев. Делян Пеевски няма роля в ръководството на ГЕРБ.

Това съобщи в предаването " Панорама " зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него отчета на Съединени американски щати е доста мощен сигнал и към българските политици, и към българските институции, само че най-много към българското общество.

" Безспорно значи, че институциите исторически надали са се справили по най-хубавия метод, щом се постанова сходни констатации, имена, лица, компании да участват в отчет на друга страна, била тя и партньорска ", разяснява Дончев.

По думите му в текста няма нито една изненада, тъй като се разясняват неща, които от дълго време ги написа по страниците на вестниците или се приказват по улиците.

" Дали това значи уязвимост на държавните институции - мисля да. Исторически. Защото нито една от фигурите, които се разясняват в отчета, ние носим директна отговорност за господин Манолев, който е бил наш член, наш зам.-министър, и тази отговорност, тя е наша. Всички останали фигури са създавани, натрупали са мощ и мощност доста преди въобще да се появим на политическия хоризонт ", изясни Дончев.

Той посочи, че не си спомня Делян Пеевски да им е бил съдружен сътрудник и да са имали някакво партийно взаимоотношение с него.

" Вероятно броят на министрите и на зам.-министрите, които са отстранявани по съмнения, повече от 10 и това не значи, че съмненията постоянно са правилни. Когато се натрупва напрежение към дадена фигура, нормалният логаритъм за вярна политическа реакция е тъкмо този ", добави зам.-председателят на ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР