ГЕРБ не зависи от партийната субсидия. Тя е партия-държава. Тя

...
ГЕРБ не зависи от партийната субсидия. Тя е партия-държава. Тя
Коментари Харесай

ГЕРБ използва целия обществен ресурс, за да печели избори, смята Иво Христов

ГЕРБ не зависи от партийната дотация. Тя е партия-държава. Тя разполага с целия публичен запас, разпределя бюджетния остатък, който е над 2 милиарда лева, тъй че не е опряла до парите от партийната дотация. Всички останали партии, като се изключи Движение за права и свободи, зависят от тези пари. Следователно, за ГЕРБ е разумно да ореже тяхното финансиране. Такъв коментар направи в ефира на Българска национална телевизия Иво Христов, определен за евродепутат от листата на Българска социалистическа партия и някогашен шеф на кабинета на президента Румен Радев.

" Сбъдва се най-лошата ми прогноза от акцията - че това може да се окажат последните избори. Наесен тези, които бяха апатични на Европейските избори, ще се сетят, че желаят да гласоподават за кметове, защото са им близко и от тях зависят доста неща. И ще установяват, че може би към този момент никой не ги пита, защото ГЕРБ ще купи тези избори и ще ги купи напълно законно ", разгласи Христов. Обяснението му е, че ГЕРБ разполага с остатъка от бюджета, който е огромен и има какво да даде на всеки.

Той не откри " бюджетна логичност " в това, че част от новоемитирания държавен заем (повече за него четете тук) ще бъде употребен за заплащане на изтребителите, които България е в договаряния да купи. " Ще задлъжним страната, с цел да съхраним бюджетния остатък, с който да купим изборите ", счита Христов.

Според него намаляването на дотациите ще бъде съдбовен удар за българската партийна и политическа система. " Борисов е умел популист - той играе върху омразата и отвращението на хората от политическите партии. Това е обяснимо - хората са видели какво ли не от партиите и няма по какъв начин да ги обичат. Но без партиите няма народна власт, няма проведени общности или идейни фамилии, няма даже либерален конфликт - колкото и да е изопачен той в България, без тази игра демокрацията умира; тя се трансформира в бутафория ", проучва Иво Христов.

Той сложи под въпрос честността на евроизборите поради " прекомерно многото свидетелства за операции ". В същото време съгласно него при положението на социална незаинтересованост в България нищо не би произтекло от оборване на изборите, тъй като хората преглъщат всичко.

Според Иво Христов въпросът по кое време президентът Радев ще се еманципира от Българска социалистическа партия е избавителен за ГЕРБ. " Това е тип прочувствен шантаж и той не може да направи нищо, с цел да разсее това манипулативно подстрекателство. Целта на този шантаж е президентът да се поддаде и демонстративно да скъса всякакво роднинство. Българска социалистическа партия има здрав опозиционен разсъдък. Значи ли, че би трябвало президентът да се отметне от рецензиите си против корупцията единствено тъй като и Българска социалистическа партия подлага на критика корупцията? Разбира се, че не. Сборният пункт на здравия разсъдък сега е опозицията, а не властта, която се занимава само с това да ръководи серия от кавги ", разгласи той

По думите на Христов локалните избори ще бъдат рунд следващ в безкрайния либерален мач, само че този мач към този момент се свири от подкупни съдии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР