ГЕРБ не смятат да подават оставка, дори не знаят защо

...
ГЕРБ не смятат да подават оставка, дори не знаят защо
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Протестите са част от демокрацията, не планираме оставка


ГЕРБ не считат да подават оставка, даже не знаят за какво би трябвало да носят отговорност за държанието на основния прокурор. Хората имат право да протеститат, това е част от демокрацията. Тези тези разви пред Нова тв вицепремиерът Томислав Дончев.

Той още веднъж повтори опорките на властта, че не желаят война, че ръководещите са виновни и не възнамеряват оставки. Че президентът желал да води война, само че те били водени от държавен, не от партиен интерес.

Сблъсъците на митинга не бяха по наша виновност. Що за логичност е, че в случай че не е имало наши симпатизанти е нямало да има бити. Драматургията желае да показа обстановката като от едната страна е мракобесното държавно управление, а от другата протестиращите, кометира още Дончев. По думите му на петъчния митинг е имало провокатори и футболни агитки. Много повече обаче бяха естествени и интелигентни хора, които са там, с цел да изкажат мнението си, добави вицепремиерът. Той харесвал митинга като форма на народна власт. Дончев даже посъветва политиците в такива моменти „ повече да слушат, в сравнение с да приказват “.

После изясни за какво няма да има оставка на кабинета: „ Правителството на Орешарски бе кабинет, който управляваше напук и поради това се стигна до митингите тогава. Ние не управляваме напук. Не разбрах за какво се желае оставката на държавното управление поради дейностите на основния прокурор. А за какво когато арестуват настоящ министър или зам.-министър няма проблем, само че когато се подхващат съответни дейности против битка с корупцията в Президентството, то това е неприятно. Ние управляваме и сме виновни за всичко “.

Не пропусна и тезата, че Васил Божков подклажда митингите.

Томислав Дончев заключи обаче, че „ тази коалиция е единствената допустима управническа групировка, която може да се съществува “. Той не виждал опция.

Протестите и плажуването на „ Росенец “ Дончев дефинира като „ забавно мероприятие, в което двете партии, които участваха, си укрепиха политическите дивиденти, а следствията бяха единствено за нас “.

Дано от тази гражданска сила на площада да се появи лидер или водачи, които да показват съответни претенции. Омразата не е идея. Болно ми е когато гражданската сила е разпиляна, желая се да се катализира, сподели още Дончев и добави, че това ръководство имало още задания за извършване и по тази причина трябвало да си довърши мандата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР