ГЕРБ не са обсъждали провеждане на нов референдум, който евентуално

...
ГЕРБ не са обсъждали провеждане на нов референдум, който евентуално
Коментари Харесай

Димитър Главчев: Трябва да има нов референдум при положение, че няма съобразяване с хората

ГЕРБ не са обсъждали осъществяване на нов референдум, който вероятно да посочи какъв вид изборна система избират хората. Това уточни Димитър Главчев, ръководител на Народното събрание. Той добави, че съгласно него би трябвало да има нов референдум, в случай, че няма вземане предвид от Народното събрание на първия. „ Но отново няма гаранция, че ще би трябвало да се съобразим с него”.

Съжалявам, че с изключение на депутатите на ГЕРБ и „ Воля” другите не се съобразиха с настояването на 2,5 млн. жители, добави той.

По мотив обвиняванията в мудна работа и пропадане на законите на опозицията в Народното събрание Главчев уточни, че би било добре левицата да насочи напъните си към по-позитивни неща. Според него е имало известно закъснение в работата на комисиите до момента в който се конституират, одобряват вътрешни правила и това се случва във всеки парламент. „ Няма по какъв начин ръководител на Народното събрание да пусне в пленарна зала законопроекти, които не са минали през комисия. Не считам, че ръководителят на Народно събрание дава отговор за дневния ред на комисиите”, съобщи той.

Главчев даде образец за добре работещ парламент признатото нарастване на пенсиите – за първи път при започване на мандат. „ Днес ще гласуваме и закона за придвижване по пътищата. Би трябвало всички да виждат, че Народното събрание работи в степента, в която би трябвало да работи първоначално си”.

По мотив срещата му с премиера на Македония Зоран Заев той разяснява, че България има твърда позиция във връзка европейската вероятност на Западните Балкани. Делегацията на Заев пък е уверила, че малко остава да се доизглади от контракта за добросъседство, с цел да се подпише. „ Той е изискване на Европейски Съюз, с цел да се продължи европейската вероятност на Македония. Също и да се изчистят недоразуменията сред Македония и Гърция”, сподели Главчев.

С поредицата визити на Борисов се вижда по какъв начин ни одобряват съседите ни. В рамките на седмица не е имало такава совалка като в този момент в Германия, Турция, Франция и по-късно да пристигна Македония, добави той.

Представянето на претендента ни за еврокомисар Мария Габриел Главчев дефинира като почтено и съобщи, че няма причина да се съмняваме в нея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР