ГЕРБ не иска президентска република. Това заяви във Варна зам.-

...
ГЕРБ не иска президентска република. Това заяви във Варна зам.-
Коментари Харесай

ГЕРБ се озъби на БСП: Няма да позволим президентска република

" ГЕРБ не желае президентска република ". Това съобщи във Варна зам.- ръководителят на ръководещата партия и началник на парламентарната група Цветан Цветанов. Изказването му бе в отговор на поръчката на президента Румен Радев, че е склонен да оглави новият антикорупционен орган, каквото е предлагането на Българска социалистическа партия, съобщи Нова телевизия.

" Българска социалистическа партия вършат пленум, на който разискват антикорупционното законодателство измежду техните симпатизанти. Предложенията на Българска социалистическа партия са над 70% копирани от другия законопроект ", сподели Цветанов пред младежките структури на партията във Варна при откриването на Лятната академия.

Той разяснява горещата тематика с предложенията за ново антикорупционно законодателство, които сега са предмет на разискване малко преди да влязат в Народното събрание. Възлово в другите законопроекти е кой ще назначава шефа на новото антикорупционно звено - Народното събрание или президентът. ГЕРБ оферират това да става през Народното събрание, а Българска социалистическа партия желае да е президента.

" За разлика от Българска социалистическа партия ние не желаеме да сътворяваме президентска република. Единственото свястно място за спор и надзор над изпълнителната власт е Народното събрание ", счита Цветанов, представен от news.bg.

" ГЕРБ промени България за последните 10 години в положителен проект. Българска социалистическа партия не могат да простят на ГЕРБ транспарантното ръководство на всички равнища и европейските фондове, които получава страната ни, с помощта на доверието на европейските ни сътрудници към държавните управления на Бойко Борисов ", посочи Цветанов заслугите на партията си.

По думите му Българска социалистическа партия са е провалила " тъкмо по тази линия - във всяко тяхно ръководство европейското финансиране е спирало ".

Междувременно министър председателят Борисов разгласява на страницата си във Facebook своето присъединяване в откриването на лятната академия. Той разяснява, че след всеки мандат на Българска социалистическа партия, тези които заплащат са ГЕРБ.



" Политическите ни съперници нямат смислени причини против политиката за хората, която организираме и против високия стопански напредък, който постигнахме. Другите партии нямат действителен политически живот ", счита Цветанов.

" Когато бъркаме, незабавно посочваме казуса и го решаваме неотложно. Трябва да се противодействаме на подправените внушения в обществото ", прикани заместникът на Борисов в партията.

Той посочи, че силата на ГЕРБ е в толерантността и уважението към особеното мнение. " Ние знаем, че многообразието от етноси и религии е благосъстоянието на България и не разделяме общините и хората в страната на наши и ваши ", акцентира Цветанов.

" ГЕРБ е единствената партия, която дава еднакъв старт на всички - без значение от пол, възраст и вяра. Всички вие имате равни благоприятни условия да бъдете номинирани за общински съветници, кметове, да бъдете част от локалната, изпълнителната и законодателната власт ", посочи още той.

Според Цветанов избирането на третото държавно управление с министър председател Бойко Борисов е доста мощен знак, че българските жители отстояват кардиналната си позиция. " За трети път ние избрахме министър-председател Бойко Борисов, това значи почит към страната ни ", похвали се вторият в ГЕРБ

По думите му " мощната младежка конструкция на ГЕРБ е локомотивът на партията ". Той съобщи, че е неприемливо младостта да се акцентира като недостатък и даде за образец нелепите доводи, които Българска социалистическа партия заявиха против зам.-министъра на външните работи Георг Георгиев, който е " извънредно виновен и квалифициран младеж ".

" Политическите ни съперници, когато нямат причини, излагат като недостатък младостта. Промяна в Българска социалистическа партия мъчно ще има. Така е устроена и по този начин действа тази партия ", отсече Цветанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР