ГЕРБ не иска да бъде политическата централа на жълтите новини,

...
ГЕРБ не иска да бъде политическата централа на жълтите новини,
Коментари Харесай

Цветанов: ГЕРБ не търси конфронтация

ГЕРБ не желае да бъде политическата централа на жълтите вести, а централата на действителните политики, които доближават до хората. Това съобщи на конференция заместник-председателят на ГЕРБ и ръководител на ПГ на партият а Цветан Цветано в. Той съобщи, че ГЕРБ няма да взе участие в компроматна война, акцентирайки схемите за роднински назначения, показани от депутати на Българска социалистическа партия.

Цветан Цветанов прикани Българска социалистическа партия, когато вършат сходни разкрития, да сезират способените български институции, в случай че считат, че има някакви нарушавания. Заместник-председателят на ГЕРБ увери, че партията ще отбрани достолепието на качествените и способени хора, които работят за страната. Истинският спор би трябвало да бъде в Народното събрание при внасянето на бюджета, съобщи Цветанов.

Той заяви, че представители на партия ГЕРБ ще вземат участие в утрешния Консултативен съвет за национална сигурност, призован от президента Румен Радев . Цветанов отхвърли вменената виновност, че е направена анкетна комисия, обвързвана със самолетите и посочи, че тя е поради това да има бистрота и да се знае къде отиват парите на българските данъкоплатци. " Няма безусловно нищо, което да е обвързвано или да има предумисъл за атакуване на президентската институция ", съобщи Цветан Цветанов. По думите му Българска социалистическа партия се припознали анкетната комисия като вероятен политически удар против президентската институция.
 БГНЕС
Цветанов сподели, че е разговарял с премиера и ръководител на ГЕРБ Бойко Борисов, к ато " тематиката за п резидента Радев и за президентската институция беше част от диалога и тъй като има доста спекулации в общественото пространство, че се неодобряват решенията на премиера и че има възможен ерес в ГЕРБ ". В диалога стигнахме до заключението, че " няма да си позволим да приказваме за президентската институция, тъй като, без значение дали един президент ни харесва или не, той е законноизбраният президент на България и съставлява президентската институция на интернационалните конгреси ", сподели Цветанов. Той съобщи, че Г ЕРБ в никакъв случай и по никакъв мотив не търси борба и означи, че е поел ангажимент към премиера Борисов - " колкото по-малко загатвам Радев, толкоз е по-добре ", само че добави, че постоянно ще показват уважението си към президентската институция.

Партия ГЕРБ има собствен учредителен и политически живот и свикването на Изпълнителната й комисия е пълномощие само на ИК и на нейния ръководител, сподели Цветанов във връзка на вчерашното искане от Българска социалистическа партия за привикване на ИК на ГЕРБ за роднинските назначения. Не желаеме никой да се меси в нашия учредителен и политически живот, както ние не вършим това във връзка с другите партии, съобщи Цветанов. Той означи, че партия ГЕРБ има 95 000 членове и напомни, че през февруари-март е показала управническата си стратегия. Българските гласоподаватели дефинираха кой би трябвало да ръководи страната и се вижда, че когато ръководи ГЕРБ и икономическите индикатори и финансовата дисциплинираност са доста по-добри, разяснява Цветанов.
 
По думите му " номер 1 в компроматната война са Българска социалистическа партия и те са го посочили още при учредяването на ГЕРБ ". Цветанов още веднъж съобщи, че ГЕРБ няма да взе участие в компроматната война, тъй като за партията ръководството не е да дискредитираш съперника си с жълти и с подправени вести, а да се показа страната най-добре по отношение на европредседателството.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР