ГЕРБ не харесва гласуването по пощата, което предложи Демократична България,

...
ГЕРБ не харесва гласуването по пощата, което предложи Демократична България,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Всичколозите ще ни обясняват, че нищо не може да се промени

ГЕРБ не харесва гласуването по пощата, което предложи Демократична България, тъй като желае избори с колкото може по-ниско присъединяване, най-малко бистрота и оптималната тежест на клиентелните мрежи, на следения и купения избор. Затова не харесват и излъчването на броенето на бюлетините в действително време, не позволява действителен самостоятелен одит на машините за гласоподаване и техния програмен продукт.

Това написа съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в персоналния си профил във фейсбук.

Иванов подсети, че Демократична България предлага законопроект за гласоподаване по пощата от 2 година, на който никой не желае да обърне внимание.

" Отпорът на статуквото има напълно съответна цел - да не разреши на жителите да управляват изборния развой, а на хората, живеещи зад граница, да вземат участие пълноценно в изборите. Караянчева и Дариткова, които блеснаха със своята “експертиза” във връзка плана на нова конституция, в този момент ни изясняват по какъв начин това са “екзотични идеи” и по какъв начин няма метод нищо от предлаганото да се случи. Когато от тези експертки чуеш по какъв начин нещо не може да стане, всички схващат, че това са безобразни неистини, набивани с 200 ", написа Иванов.

Според него те нямат различен ход. " Ще носят от девет кладенеца вода, ще извикат на помощ обичаните си професори по всичкология да обяснят по тв приемниците по какъв начин нищо не може да се промени и и нищо не би трябвало да се трансформира. Но хората доста добре виждат страха на ГЕРБ от по-високо присъединяване и по-голяма бистрота, които могат да счупят изборната им машина ", разяснява Христо Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР