ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Изненадващото

...
ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия. Изненадващото
Коментари Харесай

ГЕРБ настоява за премахването на Паметника на съветската армия

ГЕРБ упорства за премахването на Паметника на руската войска. Изненадващото решение на партията разгласи водачът й Бойко Борисов на брифинг в централата. 

Той съобщи, че демонтажът би трябвало да се случи " в два такта " - първо да се демонтира неотложно счупената преди ден плоча с надпис за признателния български народ, а по-късно да се отстрани и целият паметник. 

Борисов подреди на общинските съветници от ГЕРБ незабавно да внесат такова предложение или да го обединят с поисканото по-рано от общинарите на " Демократична България " в София.

Борисов посочи, че за ориста на паметника би трябвало да се произнесат регионалният шеф и министърът на културата, макар че монументът е на територията на Столична община.

" Незабавно тази плоча да бъде отстранена, защото е на територията на град София, тъй като другояче самата дума " вандалски акт " за нещо толкоз вярно... И в случая е трябвало да бъде свършено още преди една година, до момента в който нямаше война, светът беше неуверен. Сега е тотално всичко друго, стотици хиляди са починали, разрушени са градовете, това е варварска война, не освободителна, както твърди Путин ", разяснява Борисов.

" Внесете общинските съветници на ГЕРБ същото предложение за премахването на паметника. Не може в тази експанзия ние да вземаме сходна позиция. Сега би трябвало да сме изрично ясни ", поръча на съпартийците си в СОС водачът на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР