ГЕРБ наруши мълчанието по преговорите и постави ултиматум на ПП-ДБ. Имаме

...
ГЕРБ наруши мълчанието по преговорите и постави ултиматум на ПП-ДБ.
Имаме
Коментари Харесай

ГЕРБ с ултиматум към ПП-ДБ

ГЕРБ наруши мълчанието по договарянията и сложи ултиматум на ПП-ДБ.

Имаме фундаментално разграничение във връзка с това ГЕРБ да бъде признат като равнопоставен сътрудник. Това сподели на брифинг в централата на ГЕРБ вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел във връзка договарянията с „ Продължаваме промяната – Демократична България “ за съдружно ръководство.

Предложихме да бъде гласуван съставът на настоящето държавно управление единствено с ротация сред премиера и вицепремиера, да има опция за промяна на министри и да продължим да работим по съглашението. Това бе изрично отхвърлено, съобщи Габриел. 

На този стадий ние оставаме твърди в линията ни за визията ни за ръководството на страната, в което състав, цели, промени вървят „ ръка за ръка “, разяснява тя.

Попитана на следващия ден ГЕРБ ще одобряват ли мандата от президента, или договарянията ще продължат, Мария Габриел сподели: “Ако няма смяна в това, което сме декларирали – че съставът на държавното управление е също толкоз значим, колкото целите за страната и промените, да ще върна празен мандат ”. 

В преговорния екип на ГЕРБ, разгласен от водача на партията Бойко Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, Теменужка Петкова, Деница Сачева и Рая Назарян, заместник-председатели на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Утре президентът Румен Радев ще връчи мандат за сформиране на държавно управление на претендент за министър-председател, посочен от ГЕРБ-СДС, като най-голямата по бройка парламентарна група. Връчването на мандата ще бъде в 12:00 часа в постройката на президентската институция.

Междувременно бе обявено, че в 22 часа прескинференция ще дадат от ПП-ДБ.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР