ГЕРБ направи предложение, което касае пенсионерите.Самият бюджет беше внесен достатъчно

...
ГЕРБ направи предложение, което касае пенсионерите.Самият бюджет беше внесен достатъчно
Коментари Харесай

Сачева, ГЕРБ: Настояваме добавката от 60 лева да стане социална помощ от 1 януари 2023 г.

ГЕРБ направи предложение, което касае пенсионерите.

Самият бюджет беше импортиран задоволително късно, по този начин ще доста ясно беше с внасяването на бюдежата, че няма по какъв начин в границите на спазването на закона и спазването на всички процедури, този бюджет да бъде признат до 25 юни. Няма саботаж от страна на опоцията, по-скоро самите ръководещи се пробваха да създадат по този начин, че да изкарат опозицията отговорна. Това съобщи пред публицисти депутатът от ГЕРБ Деница Сачева в Народното събрание. 

Пенсионерите ще получат от 1 юли 6.1%, тъй като за през днешния ден е планувана работната група, на която ще се гледат предложенията за пенсиите. Самият законопроект за ДОО ще се гледа във вторник, по този начин че каквито и нараствания да бъдат признати, те ще могат да се изплатят или на друга дата през месец юли, или с пенсиите им за месец август, добави Сачева. 

По думите и изънредното съвещание за двата дребни бюджета е планувано за вторник, написа novini.bg. 

Това, което предложихме е 15% нарастване и добавката от 60 лева да се резервира до края на годината, като се трансформира като обществена помощ 1 януари 2023 година Шест месеца са задоволително време тази добавка да бъде разграничена от пенсиите и да бъде обществена помощ за тези, които имат потребност от нея. Няма да има ощетени пенсиоенри, означи Сачева. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР