ГЕРБ може в краен случай да отстъпи пред изрично искането

...
ГЕРБ може в краен случай да отстъпи пред изрично искането
Коментари Харесай

Сачева: Ако има партийни имена, отговорността ще е изцяло на „Продължаваме промяната“

„ ГЕРБ може в краен случай да отстъпи пред категорично настояването на ПП-ДБ, само че изрично няма да подкрепим чистки. Освен това, в случай че има партийни имена, това значи, че отговорността ще е напълно на „ Продължаваме промяната “, сподели заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева.  

Тя добави, че концепцията на ГЕРБ е да има експертно държавно управление, само че в случай че е категорично настояването на Политическа партия, ще сме по-склонни да отстъпим.

Според двете обединения те са атакувани в синхрон за да няма постоянно държавно управление

Според нея по-разумното е държавното управление да има стеснен мандат от 18 месеца, само че в случай че се съблюдават целите и обществото е предостатъчно, може да продължи повече. 

Не е толкоз елементарно да се откри министър на финансите, който да свърши работа, съобщи той

Тя изясни, че би трябвало да има постоянно държавно управление, с цел да може България да се трансформира в парламентарна република още веднъж. В момента България не е парламентарна република, разкритикува Сачева.

Тя изясни, че би трябвало да има постоянно държавно управление, с цел да може България да се трансформира в парламентарна република още веднъж. В момента България не е парламентарна република, разкритикува Сачева.

„ Присъствието на ярки политически лица ще докара до напрежение, само че отговорността ще бъде напълно на Политическа партия. Мария Габриел е нашият представител, от нея се водят диалози за персоналния състав на кабинет “, добави Сачева.

Тя добави, че ГЕРБ през цялото време застъпва концепцията, че би трябвало да има държавно управление на споделената отговорност и че би трябвало да се излъчи кабинет, който да се употребява с доверие и от двете страни.

Разговорите не са в ледена ера, няма обаче и слъчневи лъчи, които да разтопят ледовете, сподели Мария Габирел

В момента „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ имат разнообразни визии. От Политическа партия упорстват за политическо посланичество, до момента в който от Демократична България избират експертно държавно управление.

„ От ГЕРБ считаме, че политиката не е за постове, а за реализиране на цели. Затова и сме по-склонни да отстъпим “, разяснява още тя.

Сачева разяснява и че Иван Гешев към момента не е внесъл настояването за имунитета на Бойко Борисов. 

„ Софийска градска прокуратура изиска от основния прокурор да изиска имунитета, само че основният прокурор до този миг не е внесъл искане за имунитетите нито на Делян Добрев, нито на Бойко Борисов. Дали това са някакви следващи психоатаки и някакви опити да се въздейства по някакъв метод на политиците, това аз не мога да разясня. Като цяло самият факт, че беше казано едно изречение, че би трябвало да се почисти политическият отпадък, остава много съществени подозрения в това дали всичко, което се прави сега, почива на главните принцип, които са самостоятелност, безпристрастност и съблюдаване на закона “, сподели още тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР