ГЕРБ: Мандатоносителката гази КонституциятаХора от БСП са обвинили лидерката си.Лидерката

...
ГЕРБ: Мандатоносителката гази КонституциятаХора от БСП са обвинили лидерката си.Лидерката
Коментари Харесай

Нинова ще държи мандата до 15 август

ГЕРБ: Мандатоносителката гази Конституцията
Хора от Българска социалистическа партия са обвинили лидерката си.

Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова клекна на “Продължаваме промяната” и единствено час, откакто съобщи, че е супер безразсъдно и аморално мандатът да бъде при нея 4 седмици, разгласи, че ще го държи до 15 август. Това стана след срещата є с водачите на партиите, договарящи за държавно управление с третия финален мандат.

По-рано стана известно, че съгласно техни си калкулации на Политическа партия са били нужни въпросните 4 седмици, с цел да бъде признат дефинитивно законът за КПКОНПИ, да се избере негов началник и членове и да се одобряват процедурни правила за избор на нов началник на КЕВР. От Политическа партия уверили Нинова, че за този мандат няма период и може да се бави колкото е належащо.

В Българска социалистическа партия обаче са обвинили лидерката си, че Политическа партия ги употребяват да им свършат работата и най-после да не се направи държавно управление. Те са є припомнили, че на семинара в Банско предишния уикенд “Промяната” е взела курс към предварителни избори.

За да угоди на своите, Нинова разгласи, че би било супер безразсъдно и аморално 4 седмици да държи мандата и прикани всички “бързо да се вземат в ръце”, с цел да образуват нов кабинет. Свика незабавна среща на управленията на четирите партии, след което разгласи, че Българска социалистическа партия ще задържи мандата до 15 август, с цел да успее Народното събрание да избере нов ръководител на КЕВР.
“Корнелия Нинова гази Конституцията, тъй като мандатът не е даден, с цел да бъде решен казусът с противозаконния избор на ръководител на КЕВР, а с цел да бъде формирано правителство”, разяснява във фейсбук депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Бившият началник на КЕВР Иван Иванов:
Ще се върна единствено в случай че законът ме задължи



Според ГЕРБ регулаторът си имал ръководител

Ако се изтълкува, че съгласно решението на Конституционния съд не е имало въобще избор на ръководител на КЕВР, ще бъда длъжен да се върна на поста. Защото другояче ще бъда глобен като извършител на закона. Ако е по право, няма да се възползвам, единствено в случай че законът ме задължи.

Това съобщи за „ Труд “ някогашният ръководител на регулатора Иван Иванов, разяснявайки решението на Конституционния съд, с което избирането на шефа на КЕВР Станислав Тодоров бе оповестено за противоречащо на главния ни закон. Иванов обаче се надявал да бъде открито друго решение.

„ Нали имаме предходен ръководител? Който на практика, съгласно решението на Конституционен съд действително не е излизал от пълномощията си, откакто не е бил определен нов. Няма потребност да държат мандата 4 седмици. Просто да спазят Конституцията. Г-н Иван Иванов не е напускал поста си, това ни сподели Конституционен съд “, съобщи депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той подсети, че още през януари при дебата за избор на КЕВР тяхната парламентарна група е споделила, че е противоконституционно да стартира да се избира ръководител при една процедура, а да се приключи при друга: „ И с изключение на занижаване на разпоредбите, претендентът не е отговарял на разпоредбите, измислени и изменени от управляващите”, сподели още Биков.

Задраскаха Рашков като началник на КПКОНПИ в управническата стратегия



Изненада! Бойко Рашков и наложителното условие на “Продължаваме промяната” той да стане началник на КПКОНПИ са задраскани в подготвяната стратегия за ново държавно управление на Политическа партия, Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Това се вижда в план на програмата, публикуван в медиите.

Вместо обезпечено избиране на Рашков в програмата е записано много по-обтекаемото “номиниране на Бойко Рашков”. Това ще даде опция на сътрудниците хем да спазят условията на Политическа партия по адрес на Рашков, хем по-късно да не са задължени да гласоподават за него в пленарна зала.

По-рано със 136 гласа “за” депутатите утвърдиха разпоредбите за избор на нов началник на КПКОНПИ. В 14-дневен период ще бъдат издигнати претенденти за началник на комисията. Отпадна концепцията да бъдат дисквалифицирани тези, които са навършили 65 години. Припомняме, че претендентът на Политическа партия Бойко Рашков е на 67.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР