ГЕРБ легитимира завръщането на санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски

...
ГЕРБ легитимира завръщането на санкционирания по закона “Магнитски” Делян Пеевски
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: ГЕРБ легитимира завръщането на Пеевски в политиката

ГЕРБ легитимира завръщането на глобения по закона “Магнитски” Делян Пеевски посредством дейностите на районния си координатор и кмет на Велико Търново, съобщи Антоанета Цонева от “Демократична България” по bTV. Преди дни кметът на Велико Търново от ГЕРБ Даниел Панов одобри делегация на Движение за права и свободи с присъединяване на Делян Пеевски.

“Пеевски, който е глобен по „ Магнитски “ и който е лидер на листата на Движение за права и свободи във Велико Търново, е посрещан със страхотни салтанати от кмета на ГЕРБ и се черпят с шоколадови бонбони. Какво демонстрира ГЕРБ с това свое държание, защото той е и техен районен координатор? ГЕРБ на процедура легитимира този човек и неговото завръщането в политическия живот без никакъв свян”, съобщи Цонева в ефирен спор с Деница Сачева в предаването “Лице в лице”.

Антоанета Цонева изясни, че ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно са бламирали всички опити за промяна на правосъдната система в миналото 46-о Народно заседание. И в правна комисия, и в зала, ГЕРБ и Движение за права и свободи блокираха всякаква опция за промени в законите, които касаят прокуратурата.

“Щом чуят Гешев, профилиран съд и профилирана прокуратура, все едно ги удря ток. Защо е по този начин? За да могат да останат неразследвани чекмеджета, които целият свят видя и които се трансфораха в знак на ръководството на ГЕРБ”, съобщи Цонева, която е лидер на листата на “Демократична България” в Пазарджик и втора в 23 МИР в София.

“ГЕРБ желаят някаква цялостна правосъдна промяна, обаче не са подготвени да стартират никаква промяна. Винаги гласоподават против измененията - както в комисия, по този начин и в зала”, добави тя.

Антоанета Цонева запита Сачева за какво водачът на ГЕРБ Бойко Борисов популяризира погрешна информация, че хората се ваксиринат с ваксини с изминал период на валидност.

“Правят се на мощно загрижени, а техният водач Борисов популяризира погрешна информация. Как да го нарека това държание, с изключение на саботаж”, съобщи тя и и напомни, че “Демократична България” настояваше при актуализацията на бюджета да бъдат заделени 10 млн. лева за осведомителна акция за изгодите от имунизиране.

“Да напомним, че когато ГЕРБ беше на власт имаше различен щаб и различни източници. Това бяха престижи, с които Борисов се срещаше и показваше, че съгласува своето мнение. Хора, които обясняваха, че това е просто едно грипче. Те също бяха легитимирани от Борисов”, съобщи Цонева.

Според нея част от рецесията в България сега се дължи на хаоса с ръководството на енергийната система, като разкритикува и държанието на служебното държавно управление.

“Когато приказваме за безпорядък, кой е по-силен от хаоса и кой основава хаоса – единствено няколко образеца са задоволителни да покажат следното: енергийната система на България е превърната в черната корупционна каса. Енергийните сдружения са цялостни с калинките на ГЕРБ, шефът на “Булгаргаз” и всички бордове са цялостни с назначения на ГЕРБ. Така не се ръководи рецесия, а ограниченията би трябвало да бъдат въведени навреме”, съобщи тя.

" Кризите в България са систематичен резултат от хаоса в ръководството на ГЕРБ. Ако рецесията се управляваше вярно, нямаше да се стигне с третия банкрут на “Топлофикация” в ръцете на госпожа Фандъкова. Онези, които не могат да ръководят рецесии, би трябвало да стоят надалеч от властта – това са ГЕРБ и Движение за права и свободи. България би трябвало да бъде осъвременена коренно, а авангардът на тази смяна е „ Демократична България “, добави Цонева.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР