ГЕРБ кани останалите партии на разговори, а не за коалиция.

...
ГЕРБ кани останалите партии на разговори, а не за коалиция.
Коментари Харесай

Тома Биков: Няма да ни вкарат в схема да правим правителство с Възраждане

ГЕРБ кани останалите партии на диалози, а не за коалиция. Ние чакаме отводите към тези, които ги канят – Соломон Паси и Росен Плевнелиев. Това съобщи в ефира на Нова ТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Ние предлагаме да се сътвори проевропейско и устойчиво държавно управление, което да реши сериозните рецесии. Ще поставим всички старания да създадем кабинет. Но аз не виждам интелектуален капацитет в другите обединения, с цел да създадем правителство…Ако още веднъж отидем на избори, ни чака затъване в  рецесията и разпад на политическата система, добави депутатът от ГЕРБ.

Няма да ни вкарат в схемата да вършим държавно управление с Възраждане. Дори и да имат предпочитание – няма да ги вкараме в ръководството, бе безапелационен Биков. 

Относно упреците, че ГЕРБ са тези, които смъкнаха посредством избор на съмнение кабинета " Петков ", Биков сподели: Внесохме избор на съмнение, тъй като Има Такъв Народ излезе от държавното управление, бюджетът на Асен Василев неодобрява, министрите на Има Такъв Народ напуснаха, а Кирил Петков стартира да пазари. Какво ни вметявате виновност, че сме свалили държавното управление? Можеше и да не вървим на предварителни избори, в случай че Политическа партия бяха разбрали, че се е случила някаква смяна.

Той акцентира, че не е време за игри и закачки, няма да поддържат и предложенията на Политическа партия. Това значи да банкрутираме страната. Лично той няма да поддържа кабинет на Политическа партия.

Що се отнася до това дали може да се сформира държавно управление с третия мандата може и е допустимо, само че то няма да е нито евроатлантическа, нито устойчиво, е безапелационното мнение на Тома Биков. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР