ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на

...
ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на
Коментари Харесай

Корнелия: Г-н Радев, използват ви, ние сме зад вас

ГЕРБ употребява Комисията за самолетите, с цел да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството – господин Радев, стоим зад Вас, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в изявление по време на дебатите по отчета на Комисията за „ Грипен “-ите “ .

" Това, което вършиме както и да го завоалирате, е война против президентската институция, разгласи Нинова, представена от " Фокус ". - Тя стартира от една конференция на ръководителя ви на ПГ, в която той упрекна президента в лобизъм и загатна за корупция. След това последва основаването на тази комисия, която да ползвате като бухалка ", добави тя и разясни, че ще поддържа президента по две аргументи - партийна и държавническа.

" Ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев. Благодаря на тези българи, които не са членове на Българска социалистическа партия, само че повярваха, че Българска социалистическа партия им предлага заслужен президент, който може да промени България. Ние стоим зад президента Радев като партия и прилагаме за тази поддръжка един единствен аршин – той извършва ли уговорките, които пое по време на предизборната акция. И за една година той не е отстъпил на милиметър от тях “, сподели Нинова.

По думите ѝ държавническата причина за поддръжката на Българска социалистическа партия към президента е, че ГЕРБ употребява тази комисия и цялата институция парламент за война с друга институция – президентската с цел да разчистите пътя на Бойко Борисов към президентския пост. Според нея с тази комисия те употребяват една институция против друга за партийни цели. „ Това е една от аргументите да назова вас беквокали “, разясни Нинова.

Тя се обърна към премиера и президента с думите: „ Въпреки борбите, които водим, ние живеем в парламентарна република. Тук не се намират беквокалисти, това са хората в страната, които дефинират пътя в страната, само че сред нас има разлика, господин президент. Тези хора отдясно желаят да употребяват този парламент за борба против вас. Ние няма да го позволим. Това е разликата сред нас. Това е алтернативата, която могат и българските жители да видят и да избират. Зад вас сме господин президент “, съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР