ГЕРБ искат приемственост в ЦИК. Това стана ясно от думите

...
ГЕРБ искат приемственост в ЦИК. Това стана ясно от думите
Коментари Харесай

За новата ЦИК, смяната на модела и възпроизвеждането на депутатите

ГЕРБ желаят последователност в ЦИК. Това стана ясно от думите на ръководителя на правната комисия Данаил Кирилов.

ЦИК не би трябвало да е огледало на политическите процеси, съгласно него. В предложенията той вижда хора без опит в изборното законодателство, а хора с партийни заслуги. Кирилов е удовлетворен, при до момента ЦИК е работила обективно. Да не се злепоставят основите на демокрацията и изборния развой, прикани още Кирилов.

Валери Симеонов благодари на сегашния състав на ЦИК, а към благодарностите се причисли и Цветан Цветанов.

Тази ЦИК работеше под непрекъснат напън от разнообразни политически обединения, сподели Цветанов. ГЕРБ не се съмнявали, че изборите могат да бъдат фалшифицирани. Партията му щяла да поддържа претендента на Българска социалистическа партия за заместник-председател на ЦИК.

Цветанов се скара на левицата, че плашат с подправен избор. Той още веднъж захапа алените за пленума в неделя и подозренията в редиците на социалистите за избора на Елена Йончева за лидер на евролистата на Българска социалистическа партия. Критикува, че не одобрили президента на ПЕС и пожела на Българска социалистическа партия да си реши проблемите скоро.

Червеният народен представител Драгомир Стойнев отговори на офанзивите към столетната партия в пленарна зала. Той напомни политическото " гънене " на герберите по изборните правила.

Такъв е хаосът в България, счита социалистът. Парламентът нямал задоволително законопроекти. Дебатите за болшинството нямали никакво значение, по мнението на аления народен представител. Левите желали промяна на модела, в който ГЕРБ се самопроизвеждали. Смяната на модела започвала със промяната на ЦИК. В левицата имало спор, какъвто нямаше другите обединения. Левите щели да се върнат в Народното събрание след предварителния избор, когато в законодателния орган щели да влязат хора " които няма да се възпроизвеждат ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР