ГЕРБ искат отлагане на процедурата за избор на председател на

...
ГЕРБ искат отлагане на процедурата за избор на председател на
Коментари Харесай

ГЕРБ искат отлагане на процедурата за избор на председател на Комисията по досиетата

ГЕРБ желаят отсрочване на процедурата за избор на ръководител на Комисията по досиетата. В декларация от парламентарната група ГЕРБ се афишират и срещу концепцията на Българска социалистическа партия на мястото на комисията да бъде основан Институт за национална памет.

Според ГЕРБ преди избора на ръководител на комисията по досиетата, би трябвало да има необятен публичен спор с дейното присъединяване на всички партии, неправителствени организации. Според ГЕРБ, закриването на Комисията ще докара до потулване на истината за репресивните дейности на тайните служби по време на комунистическия режим. В сряда изтича срокът за оферти кой да оглави комисията. 
До момента единствено ГЕРБ публично са оповестили, че ще застанат зад кандидатурата на депутата Антон Тодоров . Срещу Тодоров обаче се оповестиха 33-ма интелектуалци и публицисти. В протестно писмо те показаха, че Тодоров не би бил неутрален. И би употребявал комисията за кална борба срещу хора, принадлежащи към сегашната демократична съпротива.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР